Emine Erdoğan: Dünyanın gelmiş geçmiş en muhteşem yapıtı sadaka taşlarıdır

Emine Erdoğan: Dünyanın gelmiş geçmiş en muhteşem yapıtı sadaka taşlarıdır
Emine Erdoğan, 'Sanayi devrimi dediğimiz şey, tabiata olduğu kadar insanın manevi tabiatına da büyük zararlar verdi' diye konuştu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Dünyanın gelmiş geçmiş en muhteşem yapıtı sadaka taşlarıdır" ifadelerini kullandı.

Saray'da bulunan Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi’ne düzenlenen 'Kültür ve Turizm Bakanlığı Merhametin Dili Kuş Dili Vakıf Haftası' programı kapsamında düzenlenen etkinliğe katılan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan burada bir konuşma yaptı.

"Sanayi devrimi dediğimiz şey, tabiata olduğu kadar insanın manevi tabiatına da büyük zararlar verdi. Teknolojik ilerlemeyle eş zamanlı olarak manevi ilerleme sağlayamıyoruz" iddiasında bulunan Emine Erdoğan, "Toprağın erozyona uğraması gibi değerlerin de zamanın erozyonuna uğradığını" savundu.

'EN MUHTEŞEM YAPIT SADAKA TAŞLARIDIR'

Emine Erdoğan, "Bugün infak etmenin, ancak zengin olana mahsus bir şey olduğunu düşünüyoruz. Halbuki vakıf anlayışına göre paylaşmanın, bölüşmenin, biri bin yapan bereketi vardır. Bildiğiniz gibi dünyanın olağanüstü sayılan yapıtları, dünyanın harikaları olarak anılıyor. Bunların arasında, görkemiyle insanı şaşırtan, heykeller, tapınaklar, anıtlar var. Oysa dünyanın gelmiş geçmiş en muhteşem yapıtı, sadaka taşlarıdır. Onlar karşılıksız iyiliğin var olabileceğinin en somut örnekleridir. Bu ispattan daha harika ne olabilir ki" diye konuştu.

Öne Çıkanlar