Elon Musk: Çok daha fazla endişelenmeliyiz

Elon Musk: Çok daha fazla endişelenmeliyiz
Mars'a koloni yapma planları olduğu bilinen Musk, 'Dünya için yeterli insan yoksa, Mars için kesinlikle yeterli olmayacaktır' diyerek endişeli olunması gerektiğini savundu.

Merkezi ABD’de bulunan uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in CEO'su Elon Musk, dünyada düşen doğum oranlarına ilişkin açıklama yaptı. Musk, "Çok daha fazla endişelenmeliyiz. Dünya için yeterli insan yoksa, Mars için kesinlikle yeterli olmayacaktır" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Musk, doğum oranlarındaki düşüşle ilgili haberleri takipçileriyle paylaştı. NPR'de yayınlanan "ABD doğum oranları 2020'de yüzde 4 düştü" başlıklı haberin yanı sıra BBC'nin "Doğurganlık oranı: Doğum oranlarında küresel çöküş" haberini de paylaşan Musk bir sonraki tweetinde ise yorum yaparak "Nüfusun düşüşü hakkında çok daha fazla endişelenmeliyiz" diye yazdı.

Sputnik’te yer alan habere göre Mars'a koloni yapma planları olduğu bilinen Musk, "Dünya için yeterli insan yoksa, Mars için kesinlikle yeterli olmayacaktır" dedi.

Elon Musk, daha önce de dünyada "yeterli insan" olmadığını ve bunun insan medeniyetini tehdit edebileceğini savunmuştu. 6 çocuk babası olan Elon Musk, Wall Street Journal etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Uygarlık için en büyük risklerden birinin düşük doğum oranı ve hızla azalan doğum oranı olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullanarak şöyle demişti: "Bilim insanları da dahil olmak üzere pek çok insan dünyada zaten çok fazla insan olduğunu ve nüfusun kontrolden çıktığını düşünüyor ama durum tam tersi, lütfen sayılara bakın eğer insanların daha fazla çocuğu olmazsa, medeniyet çökecek, sözlerime dikkat edin."

Öne Çıkanlar