Elif’in kurtarılma anı bardak yapılıp satışa sunuldu

Elif’in kurtarılma anı bardak yapılıp satışa sunuldu
Trendyol'da satışa sunulan ürün tepki topladı. Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan internet sitesi, ürünün satıştan kaldırıldığını belirtti.

İzmir depreminde Elif Perinçek'in enkaz altından kurtarılma anının bardak yapılarak satışa sunulduğu Trendyol, gelen tepkilerin ardından yaptığı açıklamada, "Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez" dedi.

İzmir'de geçtiğimiz Cuma günü meydana gelen 6.9' büyüklüğündeki depremde yaklaşık 65 saat sonra enkaz altından sağ kurtarılan 3 yaşındaki Elif Perinçek'in o anları, ticari bir amaca dönüştürüldü.

Elif'in kurtarma ekibinin elini tuttuğu fotoğraf, bardak baskısı olarak kullanılarak online alışveriş sitesi Trendyol'da 'hediyehanem' isimli bir mağaza tarafından satışa sunuldu.

Ürünlere 40,90 TL ile 61,90 TL fiyat biçen mağazaya ve satışa izin veren Trendyol’a, sosyal medya platformlarında tepki gösterildi.

TRENDYOL, ÜRÜNÜ SATIŞTAN KALDIRDI

Tepkilerin ardından açıklama yapmak zorunda kalan Trendyol, ürünün satıştan kaldırıldığını, satıcının da uyarıldığını belirtti. Şirketin bir kişinin sosyal medyada verdiği tepki üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Merhaba, Geri bildiriminiz ve duyarlılığınız için çok teşekkür ederiz. Hassasiyetinizi paylaşıyoruz. Ürünün satıcısı uyarılmış ve ürünler hızlıca satıştan kaldırılmıştır. Bu tür hassas konularda gerekli işlemlerin her zaman yapılacağına emin olabilirsiniz."

İKİNCİ AÇIKLAMA

Trendyol, olayla ilgili ikinci bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık" denilerek şunlar kaydedildi:

"Kamuoyunda hassasiyet yaratan bir ürünün platformumuzda yer alması bizim için kabul edilemez. Söz konusu ürünleri platformumuzda yer aldığını tespit ettiğimiz anda derhal satıştan kaldırdık. Ürünlerin satıcısıyla ilgili gerekli tüm işlemler yapılarak platformumuzdaki satışları durduruldu. Aynı hassasiyeti paylaştığımız tüm müşterilerimize uyarıları için teşekkür ederiz."

Öne Çıkanlar