Elektrik zammı, evde cihaza bağlı olarak tedavi gören hastaları vurdu

Elektrik zammı, evde cihaza bağlı olarak tedavi gören hastaları vurdu
Yapılan zamlar hastaları vurduğunu ifade eden CHP’li İlgezdi, elektriğe gelen yüzde 127 zammın evde cihaza bağlı olarak tedavi gören hastaları olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Evde cihaza bağlı yaşayan KOAH, SMA, ALS ve diğer hastalıkları taşıyan yurttaşların, elektrik zammıyla zor günler geçireceğini belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi,  "Yapılan kademeli zam ile artık hastaların faturaları, ilk 150 kilowatta kadar yüzde 52, 150 kilowatt üzeri yüzde 127 daha fazla gelecek. Bu hastalarımız için Aile Bakanlığı’nın vermiş olduğu 200 lira elektrik desteğine ise hâlâ bir zam yapılmadı. Sayın Bakan’a açık çağrıda bulunuyorum: Bu mağduriyeti giderin" dedi.

FATURA İKİYE KATLANDI

Cumhuriyet’te yer alan habere göre "Geçen ay faturası 385 lira olan bir evde cihaza bağlı vatandaşımız ocak ayında yaklaşık 700 lira elektrik faturası ödeyecek" örneğini veren İlgezdi, şunları kaydetti:

 "Yapılan zamlar hastaları vurdu. 2022 ile iktidarın iğneden ipliğe yaptığı zamlarda ortaya çıkan tablo yurttaşlarımızı büyük bir ekonomik darboğaza sokarken, hastalarımız için hayati önemdeki elektrikle ilgili gün geçirilmeden bir karar alınması gerekiyor. Cihaz olmadan nefes alamayan birçok yurttaşımız bakanlıktan gelecek müjdeli haberi bekliyor" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar