Elektriğe rekor zam geldi

Elektriğe rekor zam geldi
Elektrikte tüm tüketici grupları için vergi ve fonlar dahil olmak üzere yüzde 52 ile yüzde 130 arasında değişen oranlarda zam yapıldı.

Elektrikte tüm tüketici grupları için vergi ve fonlar dahil olmak üzere yüzde 52 ile yüzde 130 arasında zam yapıldı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Meclis tarafından kabul edilen yasa kapsamında kademeli tarife uygulamasına geçildiği belirtti. Yapılan açıklamada, 2022 için belirlenen elektrik tarifelerinin Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdiği kaydedildi.

ELEKTRİKTE KADEMELİ TARİFEYE GEÇİLDİ

Kademeli tarifenin dar gelirli vatandaşları korumayı, enerji kullanımında tasarruf ve verimliliği artırmayı hedeflediği ileri sürülen açıklamada, salgın koşulları sebebiyle ham madde fiyatlarında yaşanan artışların enerji maliyetlerini de artırdığı belirtildi.

Bu kapsamda, verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçişle 1 Ocak'tan itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kilovatsaate kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat kilovatsaat başına 1 lira 37 kuruş, aylık tüketimi 150 kilovatsaat üzeri olan mesken aboneleri için ise kilovatsaat başına 2 lira 6 kuruş uygulanacak.

Yapılan hesaplamaya göre, mesken abonelerinde aylık 150 kilovatsaate kadar olan 1. kademedeki tüketim miktarları için nihai fiyatlar yüzde 50 artacak, 150 kilovatsaatin üzerindeki 2. kademe tarifesi de 1. kademeye göre yüzde 50 fazla olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar