Elazığ'da tüm spor faaliyetleri durduruldu

Elazığ'da tüm spor faaliyetleri durduruldu
Elazığ’daki tüm spor faaliyetleri, spor salonlarında depremzedelerin barınması nedeniyle durduruldu.

Elazığ merkezli 24 Ocak'ta meydana gelen, 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından valilik tarafından kentteki tüm spor faaliyetlerinin durdurulduğu açıklandı.

Elazığ Spor Güvenlik Kurulu kentteki tüm spor faaliyetlerini, spor salonlarında depremzedelerin barınması nedeniyle durdurdu.

DHA'nın haberine göre Valilikten yapılan açıklamada, "24 Ocak 2020 günü ilimizde yaşanan deprem nedeni ile ilimizde bulunan bazı spor tesislerinde depremde hasar gören vatandaşların geçici olarak barındırıldığı, yapısal kontrollerinin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından henüz tamamlanmadığı görülmüş olup, bu kapsamda ilimizde oynanacak olan profesyonel, amatör ve tüm spor branşlarındaki müsabakaların çalışmaların tamamlanmasına kadar ileri bir tarihe ertelenmesine oy birliği ile karar verilmiştir" denildi. 

ELAZIĞ SİVRİCE DEPREMİ

Merkez üssü Elazığ’ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 41 kişi hayatını kaybetmiş, 1607 kişi hastanelere başvurmuştı. Depremde büyük yıkımların yaşandığı kentte daha sonra yapılan incelemelerde hasarlı tespit edilen binaların da yıkımına başlanmıştı.

Elazığ Kültürpark’ta, askeriyede, belediyeye ait konaklama binaları ve TCDD’nin bazı trenlerin vagonlarının depremzedelere açıldığı kentte, spor salonları da barınma ihtiyacı için halka açık hale getirilmişti.

Öne Çıkanlar