El Cezire, İsrail’de de kapatılıyor

El Cezire, İsrail’de de kapatılıyor
Katar tarafından finanse edilen El Cezire televizyonunun, İsrail yönetiminin aldığı kararla kapatılmasına karar verildi.

DÜNYA - İsrail Haberleşme Bakanı Ayoub Kara, bugün düzenlediği basın toplantısında El Cezire’nin kapatılması kararının ilk parlamento oturumunda gündeme getirileceğini ve televizyonun kısa sürede kapatılması için tüm adımların atılmasının sağlanacağını belirtti.

İsrail yönetimi "şiddeti teşvik ettiği" gerekçesiyle kanalın kapatılması kararı aldığını ifade ederken El Cezire’de çalışan gazetecilere yasak getirileceği de konuşuluyor.

El Cezire yönetimi de bir açıklama yayınlayarak, İsrail’in kararına tepki gösterdi. İsrailli Bakan’ın açıklamasından sonra bir açıklama yayınlayan El Cezire, konunun takipçisi olacaklarını ve tüm yasal adımları atacaklarını söyledi. Suçlamaları reddeden El Cezire yönetimi, "El Cezire, işgal edilmiş Filistin topraklarındaki olayları profesyonel ve doğru şekilde aktarmaya devam edecektir," dedi. El Cezire, İsrail hükümetine de seslenerek "Bir an önce bu antidemokratik uygulamadan vazgeçin" çağrısında bulundu.

Katar’a abluka uygulayan ülkeler, bu ülkeden El Cezire kanalının kapatılmasını talep etmişti. Bu karara geçtiğimiz günlerde  İsrail’den de destek gelmiş, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ise Facebook hesabından bir açıklama yayınlamış ve ‘Doğu Kudüs’te şiddeti teşvik ettiği’ gerekçesiyle El Cezire’nin Kudüs bürosunun kapatılması gerektiğini savunmuştu. Netanyahu Facebook’taki açıklamasında, "Eğer yasal zorunluluk nedeniyle bu gerçekleşmezse, o zaman El Cezire’yi İsrail’den çıkarmak için gerekli yasayı çıkaracağım" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar