Ekonomist Selçuk Geçer'den piyasa yorumu: Dolar aslında kaç TL?

Ekonomist Selçuk Geçer'den piyasa yorumu: Dolar aslında kaç TL?
Geçer, Türkiye ekonomisi için hiperenflasyon riski olduğunu belirtti, dolardaki maliyetlere dikkat çekti. Geçer, 'Biz piyasada 14 -15 dolar görürken maliyetlerle dolar 22-23 lira' dedi.

+GERÇEK - Sosyal medya kanalı üzerinden enflasyon ve döviz kuruna ilişkin değerlendirmelerde bulunan ekonomist Selçuk Geçer, dolarla ilgili çok çarpıcı bir iddia ortaya attı. Son zamanlarda dolar ve altın üzerinde isabetli açıklamalarda bulunan Geçer, Youtube kanalı üzerinden yaptığı son yayınında dolarla ilgili önemli bir değerlendirmede bulundu.

Geçer, Türkiye'deki enflasyona değinerek dolar kuruna ilişkin ilginç bir açıklama yaptı. 

TÜRKİYE ŞU AN HİPERENFLASYONUN EŞİĞİNDE

Youtube kanalı üzerinden Türkiye ekonomisi üzerine değerlendiremeler yapan Geçer, hiperenflasyon üzerinde dikkat çeken bir yorumda bulundu. Enflasyon rakamlarının kuşkulu olduğunu ifade eden Geçer, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yanlış veriler yayınladığı söyledi.

Geçer, TÜİK'in gıda ve enerjinin ağırlığını azalttığını belirterek, her geçen gün Türkiye'nin daha da fakirleştiğinin altını çizdi. Geçer, hiperenflasyona dikkat çekerek, "Kuşkulu enflasyon rakamları yüzünden her geçen gün daha fakirleşiyoruz. Sadece bu ay değil geçtiğimiz yıl da yanlış verilerden dolayı fakirleştik. TÜİK'in sepeti ve ağırlıkları yanlış. Gıdanın enerjinin ağırlığı azaltıyor. Türkiye, şu an hiperenflasyonun eşiğinde" dedi.

Dolar, yeni haftaya 15 TL seviyesinin altında başladı, zaman zaman 15 seviyelerini zorlamaya başladı. Dolara yatırım yapan yatırımcı ise dolar kurunda yaşanan bu ani çıkışlardan dolayı tedirgin olmaya başladı.

DOLAR ASLINDA ŞU AN 22 LİRA SEVİYESİNDE

Dolar kuruna ilişkin yaptığı isabetli yorumlardan dolayı dikkat çeken Geçer, yine herkesi korkutan bir açıklamada bulundu.

Youtube kanalından dolar hakkında yeni sınırlar veren Geçer, doların aslında 22 lira bantlarında olduğunu iddia etti.

Maliyetlere dikkat çeken Geçer, "Dolar 15 seviyesine geldi. Döviz 15,40 olsa ne olur 15 olsa ne olur. Arada sadece 40 kuruş var. Biz piyasada 14 -15 dolar görürken maliyetler içerisinde dolar 22-23 lira" diye konuştu.

AKP hükümetinin devlet politikasını da eleştiren Geçer, "Neden emekline EYT'line neden ikinci sınıf muamelesi yapıyorsun? Neden işçine düşük standartlı insan muamelesi yapıyorsun. Neden çiftçine cahil insan muamelesi yapıyorsun?" diyerek tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar