EHP üyesi kaymakamlığa çağrıldı, ajanlık dayatıldı

EHP üyesi kaymakamlığa çağrıldı, ajanlık dayatıldı
EHP, konuya ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

Emekçi Hareket Partisi (EHP) 'Kaymakamlıktan size yardım çıktı' denilerek Beyoğlu Kaymakamlığı'na çağrılan bir parti üyesine ajanlık dayatıldığını açıklayarak, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

Emekçi Hareket Partisi (EHP), bir üyelerine "ajanlık" dayatıldığını ve tehdit edildiğini yazılı bir açıklama ile kamuoyu ile paylaştı.

'KİMSEYE ANLATMAMASI İÇİN TEHDİT EDİLDİ'

Üyelerinin telefonla aranarak "Kaymakamlıktan sizin için yardım çıktı" bahanesiyle Beyoğlu Kaymakamlığı’na çağrıldığı belirtilen açıklamada, "Üyemiz kaymakamlığa gittiğinde iki kişi tarafından binadan çıkarılarak konuşmak üzere başka bir alana götürüldü. Kendini ‘istihbarattan’ diyerek tanıtan 2 şahıs, üyemize para karşılığı ajanlık teklifinde bulundu. Partimiz hakkında ‘daha çok bilgiye sahip olmak’ istediğini anlatan iki şahıs, bu görüşmeyi kimseye anlatmaması için üyemizi tehdit etti. Hukukun iktidar tarafından tanınmadığı bir ülkede, bu yaşanan durum yönetenler için sıradan bir işleyiş olabilir. İki şahsın bir devrimci parti üyesine ajanlık teklif etmesi hiçbir hukuka uygun olarak anlatılamaz" denildi. 

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAK
 
"Her partinin örgütlenme, teşkilatlanma, siyasi propaganda ve eylem yapma hakkı anayasa ile tanınmıştır" denilen açıklamada "Üyelik kampanyaları yapan, şehirlerin dört bir yanına üyelik çağrısı yapan AKP’nin üyelerine böyle bir ajanlık teklifi yapılmıyor. O partinin üyelerine nasıl ajanlık teklifi yapılamıyorsa, Emekçi Hareket Partisi’nin hiçbir üyesine de böyle bir teklif yapılamaz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunulacağı duyurulurken, "Yaşanan bu durumu ‘basit bir emniyet denetimi’ olarak elbette ele almayacağız. Üyemize para karşılığında ajanlık teklif eden, kimseye söylememesi için tehdit eden iki şahıs hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz" denildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar