EHP'nin İstanbul adayı: Sorunları birlikte çözmeye adayız

EHP'nin İstanbul adayı: Sorunları birlikte çözmeye adayız
EHP'nin desteklediği bağımsız aday Özge Akman, 'İstanbul’un sorunlarını emek verenlerle birlikte çözmeye adayız' dedi.

Emekçi Hareket Partisi (EHP), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için bağımsız aday Özge Akman'ı desteklediğini İstanbul il binasındaki basın toplantısıyla duyurdu. Başkan Adayı Özge Akman, "Bizler emek verenlerin, bu şehrimizde var olduğunu iddia ediyoruz ve bu iddiayla yola çıkıyoruz" dedi.

'İSTANBUL EMEK VERENLERİN ŞEHRİ'

İstanbul'un, emek verenlerin şehri olduğunu belirten Akman, kenti yönetenlerin gündeminin üretenlerin gündemiyle uyuşmadığını ifade etti. Akman, "Peki nedir üretenlerin gündemi? İşsizlik, yoksulluk, kriz, tek adam rejiminin geriletilmesi, yerinden yönetimlerin güçlendirilmesi ve laikliğin savunulmasıdır" dedi. 

'BELEDİYE RANT DEĞİL ÜRETİM YAPACAK'

İstanbul'un yönetim biçiminin ranta dayalı olduğunu ve bunu ortadan kaldırmak için çalıştıklarını dile getiren Akman, "Belediye rant değil, üretim yapacak. Eğitim, sağlık, ulaşımın ücretsiz hale getirilebilir ve bunun için de yapılması gerekenler nettir. İstanbul'un sorunlarının çözülmesi adına yapılanlar ortada. İstanbul'da tek bir yeşil alan bırakmadınız. İstanbul'u betonlaşmadan kurtaracağız" dedi.

'GİDİŞATI EMEKÇİLER DURDURABİLİR'

Sosyalistler olarak doğrudan demokrasi yönetimini savunduklarını belirten Akman, ülkenin ve İstanbul'un tüm sorunlarını emek verenlerle birlikte çözmeye aday olduklarını söyledi. Muhalefetin sorumsuz yaklaşımını kabul etmediklerine vurgu yapan Akman, "Halk kendisini kurtaran kahraman aramamalı. Kahraman kendisidir. Bu gidişatı emekçiler durdurabilir. Bizler de emek verenlerin tarafındayız ve onların adayı olmaktan geri durmayacağız. Bunun için de canla başla çalışacağız. Yaşayan bilirse yaşayan da yönetebilir. Bu toplumun kadınlarının, gençlerinin, sosyalistlerinin ve emekçilerinin sesi olmaya adayız" diye konuştu. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar