'Meydanları HDP için bangır bangır inleteceğiz'

'Meydanları HDP için bangır bangır inleteceğiz'
EHP, aldıkları kararla 24 Haziran baskın seçimlerinde HDP ve partinin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş'ı destekleyeceklerini açıklamıştı.

POLİTİKA- Emekçi Hareket Partisi (EHP), aldıkları kararla 24 Haziran baskın seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’ni (HDP) ve partinin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı destekleyeceklerini açıklamıştı. Mezopotamya haber ajansının haberine göre EHP Genel Başkanı Sibel Uzun, 38 günün kaldığı baskın seçimler öncesi, tavırlarına ve seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerin 24 Haziran tarihi olarak belirlenmesinin iktidarın ekonomideki kötü gidişatı, dış politikadaki savaş hamleleri ve ülkeyi yönetememe krizi olarak gördüklerini belirten Uzun, 16 yıllık AKP iktidarının son dönemlerini yaşadığını belirtti. 
 
‘MUHALEFETİN SEÇİM SİYASETİ YAPMA SORUMLULUĞU VAR’ 
 
İktidarın sıkışmışlık hali içerisinde seçime gittiğini dile getiren Uzun, muhalefetin de buna karşı seçim siyaseti yapma sorumluluğuyla baş başa olduğunu kaydetti. 16 Nisan referandum oylamasında 'Hayır' diyen herkesi sahiplenmek sol ve sosyalistlerin sorumluluğunda olduğunu ifade eden Uzun, 7 Haziran seçim dönemini hatırlatarak, "7 Haziran'daki siyaset biçimi de rejimi karşısına alıyordu. 'Tek adam rejimini istemiyoruz' diyordu. Bunun sözü olarak da, 'Seni başkan yaptırmayacağız' propagandası oldu ve başarılıydı. Bu yüzden 24 Haziran baskın seçimlerinde de geri kalmamak bizim yegane sorumluluğumuzdur" dedi. 
 
'SEÇİM SÜRECİ MECLİSLERİNİ ÖRGÜTLEYECEĞİZ’ 
 
EHP olarak, 24 Haziran baskın seçimlerine giden süreci, "Seçim Süreci Meclisleri" ile örgütleyeceklerini dile getirerek, "Örgütlenmelerimiz birey hukukuna dayalıdır. İktidar bu kadar köşeye sıkıştırılmışken, dolar durdurulamıyorken, dış politika açısından şu anda esamesi okunmayan bir vaziyete gelmiş iken, iktidara aday olmaktan ve seçim siyaseti yürütmekten başka bir seçeneğimiz yok" ifadelerini kullandı. 
 
'DEMİRTAŞ’IN ÖZGÜRLÜĞÜ OLMAZSA OLMAZIMIZDIR’ 
 
Seçimde HDP ve onun cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini yineleyen Uzun, nedenini ise şu sözlerle açıkladı: "7 Haziran'da olduğu gibi, HDP'nin 24 Haziran'da da barajı geçmesi kilit bir noktadır. Eğer başkanlığı durduracaksak, Meclis’te çoğunluğu elde etme gibi bir hedefimiz var ise, HDP için aktif bir seçim siyasetinin yürütülmesi ve barajı geçmesinin sağlanması çok önemli bir siyasi hedeftir. Ayrıca; Demirtaş'ın adaylığı, özgürlüğü bizim olmazsa olmazımızdır. Bir kez daha tek adam rejimine hayır demenin, Türkiye'nin siyasetini yürütmek açısından Selahattin Demirtaş yegane isimdir." 
 
‘MEYDANLARI İNLETECEĞİZ’ 
 
İktidara karşı toplumun alternatiflerini yaratmada zorlanmadığını vurgulayan Uzun, "O yüzden bu siyasal havanın çok zengin olduğunu düşünüyorum. Tüm baskı, saldırı, zulüm karşısında Kürt halkı partisine sahip çıktı. HDP, siyaset üretti, kongresini yaptı ve adayını çıkardı. Toplumda biriken mücadele şeklinin hiçbir biçimde geriletilemediğini bu seçim sürecinde bir kez daha gördük" dedi. 
 
"Gün bizim günümüz, dönem bizim dönemimizdir" diyen Uzun  aktif bir biçimde seçim sürecinde siyasete sahip çıkılması gerektiğini kaydetti. Uzun, "HDP ve Selahattin Demirtaş'a oy vermek için kent meydanlarını bangır bangır inleteceğiz. Bu süreçten ikinci tura kalanın Selahattin Demirtaş olması, HDP'nin barajı geçmesi için elimizden ne geliyorsa ardımıza bırakmayacağız" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar