Eğitim Sen: Öğrencilerin kaybedilen 1,5 yılı telafi edilmedi

Eğitim Sen: Öğrencilerin kaybedilen 1,5 yılı telafi edilmedi
Eğitim Sen Adana Şubesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılını 'Öğrencilerin kaybedilen 1,5 yılının telafi edilmedi' sözleriyle değerlendirdi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şubesi, 2021-2022 eğitim yılına ilişkin AKP'nin karnesini Heykelli Park'ta yaptıkları açıklama ile açıkladı.

Açıklamada konuşan Eğitim Sen Adana Şube Başkanı Hüseyin Kaya, pandemide tüm itirazlarına rağmen 1,5 yıl kaybeden öğrencilerin müfredat eksiklerinin tamamlanmadığını belirterek, "Eğitimde ki temel sorunların çözümü ancak cinsiyet eşitliğine dayalı, bilimsel, laik ulaşılabilir, nitelikli, anadilde, parasız kamusal eğitim ile mümkündür" dedi.

Bilimin ve laikliğin değil, piyasanın, milliyetçiliğin, ayrımcılığın referans alındığı eğitim sisteminde niteliğin gerilediğini belirten Kaya, eğitimdeki başlıca sorunların ticarileşme, dinselleştirme, fiziki altyapı ve donanım eksiklikleri, kalabalık sınıflar, çocuk ve gençlerin dini cemaat yurtlarına yönlendirilmesi, çocuklara yönelik taciz ve istismar vakaları, sözleşmeli öğretmenlik ve ücretli öğretmenlik, ataması yapılmayan öğretmenler sorunu olduğunu dile getirdi.

'1,5 YIL TELAFİ EDİLMEDİ'

Kaya, Adana ilinde bütün öneri ve itirazlara rağmen pandemide öğrencilerin 1,5 yıl örgün eğitim dışında kalmaları gerçeği göz ardı edilerek eksik konuların telafi edilmediğini de aktardı. Kaya devamla, "Bunun sonucunda çocuklarımızın başarısı bu yıl belirgin bir şekilde düşmüştür. Okula yeniden uyum sağlamaları yönünde hiçbir adım atılmamış, öğretmen arkadaşlarımız öğrencilerle iletişim problemi yaşamıştır. Özellikle ilkokul çağındaki öğrencilerimiz internet ve sanal oyunların bağımlısı haline gelmiştir" dedi.

'ÇOK ÇALIŞ MEB'

Seyhan ilinde Proje Okul’a dönüştürülen Adana Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde henüz gelecek yılın öğrenci kontenjanları belirlenmeden 13 eğitim emekçisinin norm fazlası olarak açıklandığını dile getiren Kaya, "2 arkadaşımız da mazeretleri nedeniyle kapsam dışı bırakılmış, diğer 11 arkadaşımızın resen başka okullara atamaları yapılmıştır. Sorunun çözümü için her zaman yaptığımız gibi eğitim alanındaki diğer sendikalarla ortak bir çözüm bulmaya çalıştık. Ne yazık ki öğretmen sorunları dışında her şeyle ilgilenen bu sendikalar çağrımızı yanıtsız bıraktı. Milli Eğitim Bakanlığı ve il milli eğitim Müdürlüğünü uyarıyoruz. Bu haksız atamaları durdurun. Hiçbir arkadaşımızı mağdur etmeye hakkınız yok. Eğitim Sen olarak bu konunun da hem hukuku, hem de meşru zeminde takipçisi olacağımızı ilan ediyoruz. Ne yazık ki bu yılda MEB bizden geçer not alamadı. Karnesini sizlere paylaşıyoruz. Bütün başarısız öğrencilerimize söylediğimiz gibi MEB'e 'çok ama çok çalışmalısın’ diyoruz" diye konuştu. (MA)

Öne Çıkanlar