Eğitim-İş'ten MEB'e tepki: Çocuklar tarikatlara emanet ediliyor

Eğitim-İş'ten MEB'e tepki: Çocuklar tarikatlara emanet ediliyor
Çocuklar için en kritik dönem olan kreş eğitiminin tarikatların eline bırakıldığını belirten Eğitim İş, MEB’e ‘Çocuklarımızın rüyalarını kâbusa çevirmekten vazgeçin’ uyarısı yaptı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Kuran kursları ve bakanlık dışındaki kreşlerin çocuklara ilişkin verisinin olmamasına tepki göstererek "Laiklikle sürekli çatışan iktidar, gericilerin önünü açıyor. Eğitimdeki en kritik dönem olan ve kişiliğin oturduğu, insanın yaşamının tamamı boyunca etkisini göreceği okul öncesi dönemin bu şekilde kontrolsüz, kimlerin elinde olduğu bilinmeyen bir sistemle yönetilmesi kabul edilemez" dedi.

Okul öncesi çağındaki çocukların gittiği eğitim kurumlarına ilişkin kayıtların sağlıklı tutulmadığı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da 4-6 yaş Kuran kurslarındaki çocuk sayısına ilişkin verilerinin olmadığı ortaya çıkmıştı.

EĞİTİM İŞ: ÇOCUKLARIMIZ TARİKAT KURSLARINA MAHKUM EDİLİYOR, GERİCİLERİN ÖNÜ AÇILIYOR

Konuya ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, "Diyanet’e bağlı 4-6 yaş Kuran kursu sayısının Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokul sayısından çok daha fazla olduğunu görebiliyoruz. Okul öncesi eğitimi zorunlu ve ücretsiz eğitim kapsamına almayan anlayış, çocuklarımızı Diyanet ve bazı cemaat ile tarikatların kurslarına mahkûm bırakıyor. Bu anlayış; nesneleri göstererek ve dokundurarak anlattığımız, saymayı boncuklarla öğrettiğimiz küçük yaştaki çocuklarımızın pedagojik eğitimi olmayan kişilere emanet edildiğini gösterdi" dedi.

"Elbette bu yaklaşımın iktidarın milli ve dini eğitim politikasıyla gayet uyuştuğunu, sürece bakıldığında bunların planlı çalışmalar olduğunu söyleyebiliriz" diyen Özbay, "Laiklikle sürekli çatışan iktidar, gericilerin önünü açıyor. Eğitimdeki en kritik dönem olan ve kişiliğin oturduğu, insanın yaşamının tamamı boyunca etkisini göreceği okul öncesi dönemin bu şekilde kontrolsüz, kimlerin elinde olduğu bilinmeyen bir sistemle yönetilmesi kabul edilemez. Çocuklarımızın rüyalarını kâbusa çevirmekten vazgeçin" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar