Eda Nur Kaplan soruşturmasında 18 yıl hapis istemi

Eda Nur Kaplan soruşturmasında 18 yıl hapis istemi
Kaplan’ın bıraktığı notta adı geçen ve tutuklanan Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında, 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan 18'er yıl hapis talebiyle dava açıldı.

Tecavüze uğradıktan sonra yaşamına son veren Eda Nur Kaplan'a "nitelikli cinsel saldırı"da bulundukları belirtilen iki kişinin en az 18 yıl hapisle cezalandırılması istendi.

 Ankara’nın Çankaya ilçesinde 7 Ağustos'ta 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan arkasında tecavüze uğradığına dair bir not bırakmış ve yaşamına son vermişti.  

Kaplan’ın bıraktığı notta adı geçen ve tutuklanan Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında, "nitelikli cinsel saldırı" suçundan 18'er yıl hapis talebiyle dava açıldı.
 
Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından şüpheliler Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan düzenlenen iddianamede, Güzelyurt'un, alkolün etkisiyle kendisinde olmayan Eda Nur Kaplan'ı cinsel saldırıya maruz bıraktığı, daha sonra şüpheli Ardıçoğlu'nun da cinsel saldırıda bulunduğu belirtildi. İddianamede, "nitelikli cinsel saldırı" suçunu gerçekleştirdiği belirtilen Güzelyurt ve Ardıçoğlu'nun, Türk Ceza Kanunu'nun 102/3-a maddesi uyarınca, en az 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.
 
Soruşturma aşamasında ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan Aşkın Kaya hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

Öne Çıkanlar