Eda Nur Kaplan davasında yargılanan Yusuf Güzelyurt'un 13 ayrı suç dosyası çıktı

Eda Nur Kaplan davasında yargılanan Yusuf Güzelyurt'un 13 ayrı suç dosyası çıktı
Cinsel saldırı suçundan yargılanırken tahliye edilen Yusuf Güzelyurt hakkında 13 dava olduğu öğrenildi. Güzelyurt, başka bir dosyadan tutuklu yargılanıyor.

Ankara’da Eda Nur Kaplan'a (18) nitelikli cinsel saldırı suçundan yargılanan Yusuf Güzelyurt hakkında 13 dava bulunduğu ve sanığın farklı bir dosyadan da tutuklu olduğu öğrenildi. Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'nun "nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın 22 Mart’ta görülen 4’üncü duruşmasında Yusuf Güzelyurt tahliye edilmişti. Ankara 12’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 3 gün imza atma adli kontrol şartıyla tahliye edilen Güzelyurt’un adli sicil kaydına ulaşıldı.

BAŞKA BİR SUÇTAN TUTUKLU

Mezopotamya Ajansı’ndan Zemo Ağgöz’ün haberine göre başka bir suçtan tutuklu olduğu öğrenilen Güzelyurt hakkında 2008’den bu yana sürekli davalar açıldığı öğrenildi. Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan adli sicil kaydında, Güzelyurt hakkında aralarında ağır ceza mahkemelerinde de açılan toplam 13 davanın olduğu görüldü.

YARALAMA, NİTELİKLİ DOLANDIRICILIK…

İskenderun 2, 3 ve 7’nci Asliye Ceza Mahkemeleri’nde birer, İskenderun 6’ncı ve 5’inci Asliye Ceza Mahkemeleri’nde ikişer dosyası var. İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Ankara 16’ncı Asliye Ceza Mahkemesi’nde ve Hatay 3’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’nde ise birer dosya mevcut.

Güzelyurt’un hakkında açılan üç davada "hükmün açıklanmasının geri bırakılması" kararıyla serbest bırakıldığı görüldü. Bu mahkemeler, İskenderun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, Eskişehir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, İskenderun 3 ve 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi.

Güzelyurt hakkında suçlamaların "nitelikli dolandırıcılık", "tehdit", "yaralama" ve "konut dokunulmazlığını ihlal" olduğu tespit edildi.

NE OLMUŞTU?

Ankara’nın Çankaya ilçesinde yaşayan Eda Nur Kaplan, 31 Temmuz 2021 tarihinde Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu’nun tecavüzüne maruz kaldığını belirterek şikayette bulundu. Faillerden Ardıçoğlu’nun "delil yetersizliği" gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılması üzerine Kaplan, 7 Ağustos 2021’de annesine mesaj gönderip yaşamına son verdi. Kaplan yaşamına son vermeden önce, faillerden Yusuf Güzelyurt da "konutu terk etmeme" şartıyla serbest bırakıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Güzelyurt’un serbest bırakılması kararına itiraz etti. Ardından iki fail tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, iki sanık hakkında "Nitelikli cinsel saldırı" suçlamasıyla 18 yıla kadar hapis cezası istendi. Soruşturma aşamasında ifadesine başvurulduktan sonra serbest bırakılan Aşkın Kaya hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

 Davanın bir sonraki duruşması 15 Nisan'da görülecek.

Öne Çıkanlar