Eda Nur Kaplan davası: 'Devletimize güveniyoruz' diyen faillere beraat

Eda Nur Kaplan davası: 'Devletimize güveniyoruz' diyen faillere beraat
Eda Nur Kaplan’a tecavüz ederek intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu hakkında beraat kararı verildi.

Ankara’da Eda Nur Kaplan'a tecavüz ederek, intihara sürükleyen Yusuf Güzelyurt ve Mehmet Ardıçoğlu'nun "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan yargılandığı davanın karar duruşması Ankara 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Kaplan’ın avukatları ve çok sayıda kadın izleyicinin katıldığı duruşmada, daha önceki celsede tahliye edilen ancak başka suçtan hükümlü olması nedeniyle cezaevinde bulunan fail Yusuf Güzelyurt ve tutuklu yargılanan Mehmet Ardıçoğlu duruşmada hazır bulundu.

Kimlik tespitiyle başlayan duruşma, sanıkların savunmaları ve avukatların beyanlarıyla devam ederken, Kaplan’ın avukatları, sanıklar yönünden cezalandırma ve tutukluluk hallerinin devamına yönelik talepte bulundu.
 
SAVCI CEZA İSTEDİ
 
Daha sonra mütalaasını açıklayan iddia makamı, failler Güzelyurt ve Ardıçoğlu hakkında TCK’nin 102/2 ile 102/3a maddeleri gereğince cezalandırılmalarına, sanık Mehmet Ardıçoğlu’nun tutukluluk halinin devamına ve Yusuf Güzelyurt’un da tutuklanmasına karar verilmesi yönünde bir önceki duruşmada dosyanın esasına ilişkin sunduğu mütalaasını yineledi.
 
FAİLLER: DEVLETİMİZE GÜVENİYORUZ
 
Mütalaanın ardından karar için ara veren mahkeme heyeti, aranın ardından faillere söz verdi. "Devletimizin ve yargımızın adaletine güveniyoruz. Beraat talep ediyoruz" diye konuşan failler Güzelyurt ve Ardıçoğlu’nun sözleri sonrası mahkeme başkanı kararını açıkladı.
 
MAHKEMEDEN BERAAT KARARI
 
Kararında Yusuf Güzelyurt hakkında beraat kararı verilirken, fail üzerinde devam eden adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına, fail Ardıçoğlu’nun ise beraatine karar verildi. Güzelyurt, başka bir dosyadan dolayı tutuklu bulunması nedeniyle tahliye edilmeyecek. (MA)
 

 

Öne Çıkanlar