Düzce'de Kemal Kılıçdaroğlu’na, 'Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin' diyen iki kişi AKP'li çıktı

Düzce'de Kemal Kılıçdaroğlu’na, 'Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin' diyen iki kişi AKP'li çıktı
Düzce’ye giden CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na “Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin” diyen iki kişinin AKP İl Gençlik Kolları Kurulu üyeleri olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası üyeleriyle yaptığı toplantının çıkışında iki kişinin "Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin" tepkisiyle karşılaştı. Söz konusu iki kişi, bir süre sonra polis ekipleri tarafından uzaklaştırıldı.

Düzce’de Kemal Kılıçdaroğlu’na, "Burası Kandil değil, Düzce. Yanlış gelmişsin" diyen iki kişinin Düzce AKP İl Gençlik Kolları Kurulu üyeleri Volkan Turaman ve Mehmet Ali Bayrak olduğu ortaya çıktı.

'BU MİLLETİN ANLINA IRKÇILIK LEKESİNİ ASLA SÜRMEYECEĞİZ'

Kılıçdaroğlu bu tepkinin ardından programına devam etti. Esnaf ziyareti sonrası kanaat önderleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile buluşan Kılıçdaroğlu, ekonomik kriz ve israflar üzerinden AKP iktidarına yüklendi. Kılıçdaroğlu, basına açık kısımda yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yeşilin tüm tonlarını Düzce’de görebilirsiniz. Sorunların nasıl çözüleceğini biliyorum. Demokrasinin olmadığı yerlerde insanlar düşüncelerini ifade edemezler. Irkçılık yapmayacağız. Bu milletin alnına ırkçılık lekesini asla sürmeyeceğiz.

Demokrasiyi tabandan başlayarak yükseltmemiz lazım. Muhtarlık kurumunu güçlendirmemiz lazım. Muhtar diplerde duruyor. Kimse sormaz muhtarı. Sizin birleşik oy pusulanız yok. Niye yok? Rakibi alır cebine koyar götürür bulamazsınız orada. Bu muhtarlık kurumuna değer vermemenin sonucu. Bu talebin gelmesi. Her bir muhtara yardımcı personel verilmesi lazım. 10 milyon işsizimiz var. Birisinin orada olması gereken şikayetleri toplaması lazım. Dünya kadar icra dosyası var. Tebliğ ediliyor. PTT görevlisine maaş veriliyor. Size para verilmiyor.

Köy tüzel kişilikleri kaldırıldı. Mal varlıklarına el konuldu. Kalmalı, ihtiyar meclisi olmalı. Akil insanlar biraraya gelecekler orayı yönetecekler. Kimin aracılığıyla yapıyoruz sosyal yardım? Bir mahallede kim fakirdir zengindir bunu en iyi bilen mahallenin muhtarıdır.

'SON 10 YILDA EN BÜYÜK DEĞİŞİMİ YAŞAYAN CHP'DİR'

Muhtar parti kimliğiyle seçilmiyor, adıyla seçiliyor. Muhtara yetkiyi verirseniz, sosyal yardımları muhtar eliyle savunursanız yardımlar fakire fukaraya ulaşır. Biz bunu savunuyoruz, kanun teklifine de koyduk. ‘Şu CHP hep eleştirir hiç önermez’ derler. Son 10 yılda en büyük değişimi yaşayan parti Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Sesi duyulmayanların sesi olduk."

Öne Çıkanlar