'Duy bizi Aziz bakiyemiz yetersiz'

'Duy bizi Aziz bakiyemiz yetersiz'
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu bu sloganla protesto ettiler.

HABER MERKEZİ - İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şehir içi ulaşım şirketi İzmir Banliyö Sistemi’nde (İZBAN) getirilen 'artı para' sistemine tepkiler sürüyor. Yeni hayata geçirilen uygulama ile ulaşıma gizli zam yapıldığını belirten Birleşik Haziran Hareketi, Konak Sümerbank önünde uygulamayı protesto etti. 'Ulaşım haktır gasp edilemez' pankartı açılan eylemde 'Müşteri değiliz, halkız biz', 'Duy bizi Aziz bakiyemiz yetersiz' ve 'Ulaşım haktır satılamaz' sloganları atıldı.

Grup adına açıklama yapan Turgut Aydın, uygulamanın başladığı 15 Şubat'tan bu yana İZBAN istasyonlarında kaos yaşandığını söyledi. Güzergahın son noktası için gerekli bakiyenin kartlarda olmaması durumunda işçilerin işlerine, öğrencilerin okullarına gidemediklerini belirten Aydın, sistemin iptal edilmesi için topladıkları 15 bin kadar imzayı belediyeye sunduklarını söyledi. İzmir halkının aklıyla dalga geçildiğini dile getiren Aydın, uygulamanın kabul edilemez olduğunu, halkın tepkisini düşürmek için, uygulamanın tanıtım broşüründe 'artı para' ifadesiyle sanki 'İZBAN'ı kullandığınızda üste para veriliyor' algısı yaratılmaya çalışıldığını vurguladı.

İLGİLİ HABER: İZBAN'IN ARTI PARA UYGULAMASINA TEPKİ GÖSTEREN VATANDAŞ DARP EDİLDİ

'ULAŞIM HAKKI GASP EDİLMİŞTİR'

Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun uygulamaya dair yaptığı "İzmir bir sallanır sonra taşlar yerli yerinde oturur" şeklindeki açıklamasını hatırlatan Aydın, bu açıklamanın iktidar partisi kurmaylarının açıklamalarına benzediğini söyledi. Halkın en doğal ve ücretsiz olması gereken haklarından birinin ulaşım olduğunu belirten Aydın, uygulama ile halkın ulaşım hakkının gasp edildiğini söyleyerek, uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi çağrısı yaptı. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar