'Duş sırası' kavgasında gözaltına alınan 9 inşaat işçisi serbest

'Duş sırası' kavgasında gözaltına alınan 9 inşaat işçisi serbest
İnşaat işçileri arasında duş sırası nedeniyle çıkan, 1’i çocuk işçi 6 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 9 şüphelinin tamamı, 4’ü adli kontrol şartıyla olmak üzere serbest bırakıldı.

Bursa'nın İnegöl ilçesi Mesudiye Mahallesi’nde pazar akşamı saat 9 sıralarında, yapımı devam eden bir fabrika inşaatında çalışan 11 işçi arasında duş sırası nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışma inşaat malası, muşta, bıçak ve sopalı kavgaya dönüştü.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polisin müdahalesiyle sonlandırılan kavgada çocuk işçi Yunus B. (13) ile Yusuf B. (21), İbrahim B. (29), İbrahim S. (25), Vural S. (28) ve Volkan C. (22) yaralandı. Sağlık ekiplerince olay yerinde ilk müdahalesi yapılan yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından kavgaya karıştıkları tespit edilen Hüseyin S. (23), Latif C. (20), Ümit S. (24) ve Ünal S. (22) hastanedeki tedavileri tamamlanan Yunus B., İbrahim B., İbrahim S., Vural S. ve Volkan C. gözaltına alındı.

İşçiler, emniyetteki sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edildi. Hüseyin S., Latif C., Ümit S. ve Ünal S. adli kontrol şartıyla, diğer 5 kişi ise savcılıktan serbest bırakıldı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, ağır yaralanan Yusuf B.’nin tedavisinin devam ettiği ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar