Dünyanın en güçlü 100 kadını açıklandı

Dünyanın en güçlü 100 kadını açıklandı
Forbes, 'Dünyanın En Güçlü 100 Kadını' listesini paylaştı. Listenin ilk sırasında değişmeyen isim Almanya Başbakanı Angela Merkel var.

Listenin ilk sırasında Almanya Başbakanı Angela Merkel, 2020'de de son 10 yılda olduğu gibi dünyanın en güçlü kadını seçildi. Merkel'i ikinci sırada Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde takip etti.

Demokratlardan seçilen ABD'nin ilk kadın başkan yardımcısı Kamala Harris üçüncü sırada yer aldı.

Alman siyasetçi ve Avrupa Komisyonu Başkanı, Ursula von der Leyen listenin dördüncü sırasında yer alırken Bill & Melinda Gates Vakfı'nın kurucusu ve başkan yardımcısı olan Melinda Gates listenin dördüncü sırasında.

General Motors Company'nin yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü olan Mary Teresa Barra altıncı,  ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi yedinci,  İspanyol bankacı Ana Patricia Botín-Sanz de Sautuola O'Shea' sekizinci ve Amerikalı milyarder iş kadını Abigail Johnson dokuzuncu sırada geliyor.

ABD'li televizyon sunucusu Oprah Winfrey ise 20. sırada yer aldı. 32. sırada ise, Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern yer aldı. Listenin 46. sırasında İngiltere Kraliçesi Elizabeth bulunuyor. Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen 75. sırada geldi.



Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı Forbes'un listesinde 76. sırada yer aldı.



Finlandiya Başbakanı Sanna Marin Forbes'un listesinin 85. sırasında yer aldı.

 

 

 

Öne Çıkanlar