Dünyaca ünlü ekonomi profesöründen Erdoğan’a 'Para Kurulu' önerisi

Dünyaca ünlü ekonomi profesöründen Erdoğan’a 'Para Kurulu' önerisi
Hanke, 'Erdoğan’ın desteği lira kadar hızlı düştüğü için Erdoğan'ın sonu yaklaşıyor. Erdoğan için tek çıkış yolu 1997'de Bulgaristan'da kurduğum gibi bir Para Kurulu’dur' dedi.

ARTI GERÇEK- ABD merkezli John Hopkins Üniversitesi’nden Prof. Dr. Steve Hanke, faiz kararının ardından paylaştığı Twitter mesajında, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, faiz oranlarıyla 'sonuna kadar' mücadele etme sözü verdi. Erdoğan’ın desteği lira kadar hızlı düştüğü için Erdoğan'ın sonu yaklaşıyor. Erdoğan için tek çıkış yolu 1997'de Bulgaristan'da kurduğum gibi bir Para Kurulu’dur" dedi.

ÖNCEKİ ÖNERİSİNDE DE ENFLASYONUN BİR HAFTA İÇİNDE ORTADAN KALKACAĞINI SAVUNMUŞTU

Hanke, daha önce bir röportajında, Türkiye’nin ekonomide istikrarı sağlaması ve Türk Lirası’ndaki değer kaybının ve enflasyondaki artışın önüne geçebilmesi için, altına dayalı bir Para Kurulu sistemine geçmesi gerektiği yönündeki öneride bulunmuş, bu yöntemle faiz oranlarının düşeceğini; Türk Lirası’nın istikrarlı hale geleceğini; enflasyonun bir hafta içinde ortadan kalkacağını savunmuştu.

Bulgaristan’da 1997’de bu sistemin başarıyla uygulandığını belirten Hanke, merkez bankası yerine oluşturulan para kurulunda hükümetin para politikasında bir rolünün olmadığını, bu sistemin tarihte hep başarılı olduğunu kaydetmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar