'Dün genel başkanlarının aracı kullanılmıştı, bugün ülkü ocaklarının araçları ödünç olarak kullanılıyor'

'Dün genel başkanlarının aracı kullanılmıştı, bugün ülkü ocaklarının araçları ödünç olarak kullanılıyor'
CHP milletvekili Ali Şeker, son günlerdeki saldırılarla ilgili 'Hükümetin ağzını açmaması, öte yandan insanları 'tweet attı' diye linç ettirmeleri Türk siyaseti adına utanç verici' dedi.

ARTI GERÇEK- Nazım Alpman'ın sunduğu "Gün Başlıyor" programına konuk olan CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker siyaset gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. ARTI TV'de ekrana gelen programda aynı zamanda doktor olan Şeker'e, Türkiye'nin aşı ihtiyacı soruldu.

"Hayaller bu ayın sonuna kadar 30 milyon aşının gelmesiydi. Bugün ayın 20'si, şu anda elimizde 3 milyon doz aşı var" diyen Şeker şöyle devam etti:

'AŞIYA ACİLEN BİR BÜTÇE AYRILMASI GEREKİYOR'

"Öncelikle bu 30 milyonun, onun ötesinde de hedeflenen 50 milyonun bir an önce gelmesi gerekiyor. 2 doz hesap ettiğimizde, acilen 120 milyon doza ihtiyacımız var. 3 doz olduğunu hesapladığımızda, yani 6 ay sonra bir doz daha gerektiğinde de 180-200 milyon doz eder. Bunları 20 dolardan hesap edecek olursak tüm nüfusun aşılanması için yaklaşık 40 milyar liraya ihtiyaç var. En kötü senaryoda bile 20 milyar lira gibi bir paraya ihtiyacımız var ama bu konuda maalesef ayrılmış bir bütçe yok. Aşıya acilen bir bütçe ayrılması gerekiyor. Paranız olsa bile bağlantılarınız ve üretim imkânlarınız sınırlı olduğu için buna ulaşmak da kolay değil. Biz bir an önce bu bağlantının sağlanıp Türkiye'ye yeterli düzeyde aşının gelmesini talep ediyoruz."

'DÜN GENEL BAŞKANLARININ ARACI KULLANILMIŞTI ÖDÜNÇ OLARAK, BUGÜN ÜLKÜ OCAKLARININKİ KULLANILIYOR'

Siyasi iktidarın bu konulardaki planlama başarısızlığını vurgulayan Nazım Alpman, "Fakat başka konularda planlamalar güzel yürüyor. Bunlara muhalefete meydan dayağı atmak da dahil. Siz hem Devlet Bahçeli hem de Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından yapılan bu saldırılarla ilgili ne düşünüyorsunuz?" diye sordu. 

Ali Şeker, "Türkiye, yarın utançla hatırlayacağı günler yaşıyor. Saldırıları yapanlar elini kolunu sallayarak dolaşıyor ve tatmin edici bir açıklama hükümet tarafından yapılmıyor. Sayın genel başkanımıza yapılan Çubuk saldırısından itibaren bu tutumu almakta. Bu yapılanları yok saymaya ve hedef göstermeye devam ediyor. Sonra bu hedefi de 'bizim delimiz çok, bizim bunların hesabını soracak adamlarımız var' şeklinde konuşmalarla; biliyorsunuz sayın genel başkanlarının aracı katliamlarda kullanılmıştı ödünç olarak alınıp. Burada da bakıyoruz ki ülkü ocaklarının araçları ödünç olarak kullanılıyor. Bu konuda hükümetin ağzını açmaması, öte yandan insanları 'tweet attı' diye linç ettirmeleri Türk siyaseti adına utanç verici."   

PROGRAMIN TAMAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar