Düden Gölü'ndeki martı ölümlerinin sebebi belli oldu

Düden Gölü'ndeki martı ölümlerinin sebebi belli oldu
Konya’daki Düden Gölü’nde meydana gelen martı ölümlerinin sebebinin ‘doğal ölüm’ olarak belirlendi.

Konya'nın Kulu ilçesinde 'flamingo cenneti' olarak bilinen Düden Gölü'ndeki martı ölümlerinin, ilk incelemede herhangi bir zehirlenme veya kuş gribi gibi çeşitli hastalıklardan kaynaklanmadığı ve 'doğal ölüm' olduğu belirlendi. Martılarla ilgili doku analizinde de herhangi bir bulguya rastlanılmadığı takdirde, strese bağlı ölüm olabileceği belirtildi.

     

DHA’da yer alan habere göre Kulu ilçesinin 5 kilometre doğusunda, Tuz Gölü'nün yakınında, halk arasında 'Kulu Gölü' olarak da bilinen 860 kilometrekare alana sahip Düden Gölü, kapalı ve sığ olma özelliği taşıyor. Göl, flamingo, yaz ördeği, Macar ördeği, pasbaş patka, dikkuyruk, kılıçgaga, büyük cılıbıt, Akdeniz martısı ve gülen sumru gibi 180 türden yaklaşık 42 bin kuşa ev sahipliği yapıyor.

     

Ölümlerle ilgili Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü inceleme başlattı.

'DOĞAL ÖLÜM'Veteriner Kontrol Enstitüsü'ndeki ilk incelemede martıların ölümlerinin nedeninin, yapılan ilk incelemede herhangi bir zehirlenme veya kuş gribi gibi çeşitli hastalıklara bağlı olmadığı ve 'doğal ölüm' olduğu belirlendi.

     

Martılarla ilgili doku analizinde de herhangi bir bulguya rastlanılmadığı takdirde, strese bağlı ölüm olabileceği, bu durumunda Türkiye'nin birçok yerinde görüldüğü belirtildi.

Öte yandan sudan alınan numunelerin analizinde herhangi bir toksik maddeye rastlanılmadı.

Öne Çıkanlar