DSÖ: Coronavirus'ün Wuhan’da Aralık 2019’dan önce görüldüğüne dair kanıt bulamadık

DSÖ: Coronavirus'ün Wuhan’da Aralık 2019’dan önce görüldüğüne dair kanıt bulamadık
Coronavirus'ün kökenini araştırmak için virüsün ilk ortaya çıktığı Çin’in Wuhan kentine giden Dünya Sağlık Örgütü heyeti yaptıkları incelemelere dair açıklama yaptı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün Coronavirus'ün sıfır noktası olan Çin'in Vuhan kentindeki araştırma sonucu kamuoyuna açıklandı. Dünya genelinde 100 milyondan fazla insanın hasta olmasına neden olan ve 2 milyon 300 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Coronavirus'ün ilk ortaya çıktığı Wuhan kentinde, DSÖ’ye bağlı uzmanlardan oluşan ekip, yaptıkları incelemeler kapsamında basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen toplantıda virüsün kaynağının bulunamadığı, ancak kaynağın bir hayvana işaret etmediği ifade edildi.

Yarasalardan insanlara bulaşan virüsler olduğunu ifade eden DSÖ virüs uzmanı Peter Benn Embarek, Covid-19’un bu yolla ortaya çıktığına ilişkin kanıt olmadığını aktardı.

DSÖ virüs uzmanı Peter Benn Embarek, Coronavirus'e ilişkin ilk bulguların 2019’un Aralık ayından önce olmadığını belirtti. Embarek, gerek dünya medyasında gerekse sosyal medyada çok sık dile getirilen iddialardan birisi olan virüsün Vuhan’daki bir laboratuvarda üretildiği iddialarına da yanıt verdi. Embarek, böyle bir şeyin olası olmadığının altını çizdi. Öte yandan Embarek, virüsün hayvan pazarından yayıldığına ilişkin de kanıt bulunamadığını belirtti. (DHA)

Öne Çıkanlar