Döviz kuru yeni haftaya da yükselişle başladı

Döviz kuru yeni haftaya da yükselişle başladı
Dolar/TL, ekonomi yönetimi tarafından geçen hafta koordineli şekilde atılan adımların TL'de toparlanma yaratamamasının ardından 17,2 seviyesinde yukarı yönlü baskı altında.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın geçen hafta açıkladığı bir takım düzenlemeler sonrası TL'de toparlanma yaratamamasının ardından Dolar/TL17,2 seviyesinin üzerinde yukarı yönlü baskı altında.

Ekonomi yönetiminin koordine adımları ile 17 etrafında her iki yönlü dalgalanan Dolar/TL,17 seviyesinin altında kalıcı olamadı.

Dolar/TL, yeni haftanın ilk saatlerinde 17,28'e kadar çıkmasının ardından 17,25'in altında işlem görüyor.

Euro/TL de 18,20'nin üzerini test ettikten sonra 18,05-18,10 seviyelerinde değerleniyor. 

Borsa İstanbul'da BİST 100 Endeksi açılışla birlikte 2.520 puana kadar çekildikten sonra yüzde 0,5 civarı kayıpla 2.530 puanın üzerinde seyrediyor. 

PETROL VE ALTIN FİYATLARINDA GERİLEME

Petrol fiyatları, Pekin'de yeniden artan koronavirüs vakaları nedeniyle Çin'de petrol talebinin hızla toparlanacağı beklentilerinin zayıflaması ve enflasyonun ekonomik büyümenin yavaşlayacağı kaygılarının güçlenmesiyle haftaya ekside başladı. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı yüzde 1,7 gerileyerek 119,95 dolardan işlem görürken, ABD hafif ham petrolü yüzde 1.8 gerilemeyle 118,5 dolara indi.

Altın fiyatları, seans başında bir ayın zirvesini görmesinin ardından ABD'de güçlü artış kaydeden enflasyona paralel olarak yükselen Hazine tahvil getirilerinin yarattığı baskıyla eksiye geçti. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0,5 düşüşle 1.862 dolara indi.

ABD 10 yıllık Hazine tahvili getirileri,  bu sabah yüzde 3,2'den işlem gördükten sonra geriledi. Doları altı başlıca para birimine karşı ölçen dolar endeksi yüzde 0,3 yükselerek 104,5 ile dört haftanın zirvesini gördü.

Öne Çıkanlar