Donald Trump: Karşı çıkmıyorum, arama emrini hemen yayımlayın

Donald Trump: Karşı çıkmıyorum, arama emrini hemen yayımlayın
Donald Trump, pazartesi günü FBI tarafından Florida'daki konutuna yapılan baskının arama emrinin ABD Adalet Bakanlığı tarafından yayımlanmasını istedi.

Donald Trump perşembe günü geç saatlerde yaptığı açıklamada, Pazartesi günü FBI'ın Florida'daki konutuna yapılan baskının arama emri hakkında açıklamada bulundu. Arama emrinin ABD Adalet Bakanlığı tarafından kamuoyuyla paylaşılmasına karşı çıkmayacağını söyleyen Trump, "Florida eyaletinin Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago evime yapılan, Amerikalılara yakışmayan, kanunsuz ve gereksiz baskın ve zorla girmeyle ilgili belgelerin yayımlanmasına karşı çıkmayacağım gibi, bu belgelerin derhal yayımlanmasını teşvik ederek bir adım daha ileri gidiyorum" ifadelerini kullandı.

ABD Adalet Bakanı Merrick Garland aynı gün yaptığı açıklamada eski Başkan Donald Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago konutu için "arama emri çıkarılması kararını bizzat onayladığını" belirtmişti.

Independent Türkçe'den Maroosha Muzaffar'ın haberine göre; Trump, perşembe günü geç saatlerde kendi sosyal medya platformu Truth Social'a, "Florida eyaletinin Palm Beach kentindeki Mar-a-Lago evime yapılan, Amerikalılara yakışmayan, kanunsuz ve gereksiz baskın ve zorla girmeyle ilgili belgelerin yayımlanmasına karşı çıkmayacağım gibi, bu belgelerin derhal yayımlanmasını teşvik ederek bir adım daha ileri gidiyorum" diye yazdı.

‘BELGELERİ HEMEN YAYIMLAYIN!’

Adalet Bakanı, belgelerde olağanüstü bir kamu yararı olduğunu söylemiş ve federal mahkemeye sunulan bir dilekçede "kamuoyunun bu koşullar altında neler olduğunu anlamaya yönelik açık ve kuvvetli yararının, belgelerin açıklanması lehine ağır bastığı" belirtilmişti.

Merrick konuya ilişkin şöyle konuştu:

"Bakanlık, eski başkanın aramayı kamuoyu önünde teyit etmesi, etrafındaki koşullar ve bu konudaki önemli kamu yararı ışığında arama emrini ve tutanağı kamuoyuyla paylaşmak için başvuru yaptı.

Hukukun üstünlüğüne sadık kalmak Adalet Bakanlığı'nın ve demokrasimizin temel ilkesidir. Hukukun üstünlüğünün desteklenmesi, yasaların korku ve kayırma olmaksızın eşit şekilde uygulanması anlamına gelir. Benim gözetimim altında Adalet Bakanlığı'nın yaptığı da tam olarak budur."

Öne Çıkanlar