Dolandırıcılık SMA hastası çocukları da vurdu: Bağış vaadiyle para istediler

Dolandırıcılık SMA hastası çocukları da vurdu: Bağış vaadiyle para istediler
3 yaşındaki çocukları için iki yıldır mücadele ettiklerini dile getiren Halide Zeynep Sındıraç, karşı karşıya kaldıkları dolandırıcılık girişimi nedeniyle şoka uğradıklarını söyledi.

Foto: Ege Haber / 3 yaşındaki Mehmet Ayaz Sındıraç (solda) ve ailesi


İzmir’de dolandırıcılar, Tire ilçesinde yaşayan Sındıraç ailesinin SMA hastası olan 3 yaşındaki çocukları Mehmet Ayaz için başlattıkları yardım kampanyasına bağış yapacağı vaadiyle para istedi.

Çocukları Mehmet Ayaz için iki yıldır uğraştıklarını dile getiren Halide Zeynep Sındıraç, yaşadıkları zorluklar sonrasında karşı karşıya kaldıkları dolandırıcılık girişimiyle şoka uğradıklarını belirtti.

Cumhuriyet’e konuşan Sındıraç, "Tedavi masraflarının yaklaşık yüzde 35’ini toplayabildik. Mehmet Ayaz 3 yaşına geldi. Kampanyamız çok yavaş ilerliyor. Her geçen gün kas kayıpları artıyor. Ayaklarındaki kas kayıpları ellerine de geçmeye başladı" dedi.

‘DAHA ÖNCE DE PARA TOPLAMAYA ÇALIŞMIŞ’

Dolandırıcılarla da uğraşmak zorunda kaldıklarını belirten anne Sındıraç, "Kapı kapı dolanıp ‘Ayaz için yardım topluyoruz’ diyerek insanları dolandırmaya çalışanlar oldu. Şikâyetlerimizi yaptık. İnternet üzerinde yaptığımız canlı yayına katılan bir şahıs ‘Size 90 bin dolar yardım göndereceğim’ vaadiyle kendisine masraflar için 1000 lira para göndermemizi istedi. Suç duyurusunda bulunduk. A.A. adlı bu şahıs aslında tüm SMA’lı bebeklerin kampanyasına dahil olarak bu yolla para toplamaya çalışan bir dolandırıcıymış" dedi.

Öne Çıkanlar