Doktora saldırıp serbest bırakılan şahıs itiraz üzerine tutuklandı

Doktora saldırıp serbest bırakılan şahıs itiraz üzerine tutuklandı
Urfa’da kaldırım taşıyla doktora saldırı girişiminde bulunan ve adli kontrol şartıyla salınan Ali Karataş'ın itiraz üzerine tutuklanmasına karar verildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktora saldıran Ali Karataş ikinci kez gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

28 Temmuz’da uyuşturucu kullandığı sırada gözüne yapıştırıcı madde kaçan Karataş, acil servise gitmiş ve nöbetçi Dr. Sezer Eşfer, gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra Ali Karataş'a göz doktoruna başvurması gerektiğini söylemişti.  "Bana bakacaksınız" diyen Ali Karataş, acil servis önündeki kaldırım taşını sökerek, doktora saldırmaya kalkmıştı. Hasta yakınları araya girmiş ve saldırgan önlenmişti.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Karataş, eylemin teşebbüs aşamasında kalması gerekçesiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Karataş, daha sonra alkol alıp, ikinci kez aynı hastaneye gitmişti. Karataş'ın kendisini ölümle tehdit ettiğini söyleyen Dr. Sezer Eşfer, sosyal medya üzerinden duruma tepki göstermişti. Doktor hakkında koruma kararı verilirken, tepkiye yol açan süreç ile ilgili Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı itirazda bulundu.

Daha önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Karataş hakkında bu kez yakalama kararı çıkartıldı. Gözaltına alınan Karataş, savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edildi. Karataş tutuklandı.(DHA)

Öne Çıkanlar