Doğu Akdeniz: Erdoğan, Merkel ile telefonda görüştü

Doğu Akdeniz: Erdoğan, Merkel ile telefonda görüştü
İki lider, Doğu Akdeniz'deki sorunların uluslararası hukuk ve diyalog temelinde çözülmesinden yana olduklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü.

Söz konusu görüşmede Doğu Akdeniz'deki gelişmeler başta olmak üzere bölgesel meseleler ele alındı.

İki lider, Doğu Akdeniz'deki sorunların uluslararası hukuk ve diyalog temelinde çözülmesinden yana olduklarını belirtti.

FRANSA VE YUNANİSTAN ORTAK TATBİKAT YAPMIŞTI

Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı, iki ülkenin daimi askeri iş birliği çerçevesinde Türkiye'nin NAVTEX ilan ettiği sahayı da kapsayan bölgede bugün ortak askeri tatbikat icra ettiği açıklamasını yapmıştı.

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin faaliyetleri için Türkiye'nin ilan ettiği NAVTEX'in "yasa dışı" olduğu öne sürülen açıklamada, tatbikat çerçevesinde Fransa'ya ait iki Rafale uçağının Girit Adası'ndaki Suda Üssü'nü kullandığı belirtilmişti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dün Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile telefonda görüşmüştü. Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panayiotopulos da ayrıca Fransız mevkidaşı Florence Parly ile telefon görüşmesi yapmıştı.

SİSİ İLE MİÇOTAKİS GÖRÜŞMÜŞTÜ

Mısır Cumhurbaşkanlığı İdaresi'nden yapılan açıklamaya göre Abdülfettah el Sisi Sisi ve Kiriakos Miçotakis telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Deniz yetki alanlarını sınırlandırma anlaşmasının imzalanması dolayısıyla birbirlerini tebrik eden Sisi ve Miçotakis, anlaşmanın Doğu Akdeniz'de güvenlik ve istikrarın sağlanmasına katkı sunacağını kaydetmişti.

Sisi ve Miçotakis, anlaşmanın Mısır ve Yunanistan'a kendi doğal kaynaklarını iki dost halkın hedeflerine ulaşması ve çıkarlarının korunması için kullanma fırsatı sunacağını da ifade etmişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar