Doğal gazda 'ruble krizi' sürüyor: G7 kabul etmedi, Rusya'dan açıklama geldi

Doğal gazda 'ruble krizi' sürüyor: G7 kabul etmedi, Rusya'dan açıklama geldi
G7 enerji bakanları Rusya Devlet Başkanı Putin'in dost olmaya ülkelerin Rus gazı ödemelerinin ruble ile yapılması talebini reddetti. Habeck, 'G7 ülkelerinin bu konudaki kararı net' dedi.

G7 ülkelerinin enerji bakanları Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "hasım ülkelerin" Rus doğal gaz ödemelerinin ruble ile yapılması talebini reddetti.

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, G7 enerji bakanlarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dost olmayan ülkelerin Rus doğal gaz ödemelerinin ruble ile yapılması talebini reddettiğini açıkladı.

Habeck, G7 enerji bakanlarıyla yaptığı online görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "G7 ülkelerinin tüm bakanları, bunun mevcut sözleşmelerin tek taraflı ve açık bir ihlali olduğu konusunda hemfikir" dedi.

ŞİRKETLERİ BU TALEBE UYMAMAYA ÇAĞIRIYORUZ

Habeck’in açıklamasına göre, "Bakanlar, yapılan sözleşmelerin geçerli olduğunu ve şirketlerin bunlara uyması gerektiğine bir kez daha dikkat çektiler. Ruble ile ödeme kabul edilemez. İlgili şirketleri Putin’in talebine uymamaya çağırıyoruz" dedi.

Habeck, "Putin’in bizi bölmeye çalıştığı aşikâr ancak birlik ve kararlılıktan da anlaşılacağı üzere bölünmeyeceğiz" diye konuştu.

GAZ ARZININ KESİLMESİNE NEDEN OLACAK

Öte yandan, Rus Parlamenter Ivan Abramov, G7’nin doğal gaz ödemelerinin ruble ile yapılmasını kabul etmemesinin gaz arzının kesin olarak kesilmesine neden olacağını söyledi.

Konu hakkında bilgi RIA haber ajansında yer alırken, Almanya’da ekonomiden ve iklimin korunmasından sorumlu bakan Robert Habeck, G7 enerji bakanlarının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in "düşman olmayan" ülkelerin Rus doğalgaz ödemelerinin ruble ile yapılması talebini reddettiğini açıklamıştı.

Abramov, aynı zamanda Rusya Parlamentosu'nun üst meclisi olan Federasyon Konseyi’nin ekonomi politikası komitesinin bir üyesi olarak görev yapıyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABDve Avrupa Birliği’ne mal tedarikinde ödemeyi dolar veya euro ile almanın artık anlamsız olduğunu belirterek, "Dost olmayan ülkelere doğal gaz satışının ödemelerinde Rus rublesine geçmeyi planlıyoruz" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar