Dolandırıcılıktan yargılanan ve dizisi yapılan Anna Sorokin'in arkadaşı, Netflix'e dava açtı

Dolandırıcılıktan yargılanan ve dizisi yapılan Anna Sorokin'in arkadaşı, Netflix'e dava açtı
Inventing Anna isimli biyografik dizide kendisine iftiralar atıldığını iddia eden Anna Sorokin'in arkadaşı, Netflix'e dava açtı.

Inventing Anna dizisinde hikayesi anlatılan dolandırıcı Anna Sorokin’in arkadaşı Rachel Williams, dizide ‘açgözlü’, ‘sadakatsiz’ ve ‘züppe’ gibi gösterildiğini iddia ederek Netflix’e bir iftira davası açtı.

Anna Delvey olarak kendisine milyonlarca dolar kaldığını söyleyip bankaları, otelleri ve birçok zengin insanı dolandıran ve sonrasında yakalanıp tutuklanan Anna Sorokin'in hikayesini, Netflix bu yılın başında izleyicilere dizi olarak sunmuştu.

NASIL DOLANDIRILDIĞINI ANLATAN BİR MAKALE YAZMIŞTI

Rachel DeLoache Williams, 2013 yılında 2017 yılına kadar New York’un lüks kesiminde yaşayan üst kademe insanlara erişebilmek için zengin Alman mirasçı Anna Delvey adıyla insanları, bankaları dolandıran Anna Sorokin’in bir arkadaşıydı. Williams, 2016 yılında başlayan arkadaşlıklarını ve Sorokin’in Fas’a yaptığı bir gezi sırasında yaklaşık 62.000 dolarlık bir borç bırakarak onu da dolandırdığını bir makalede anlatmıştı. Ardından da ‘Arkadaşım Anna’ adlı bir kitap yazmıştı.

Webtekno'da yer alan habere göre Williams, şubat ayında vizyona giren ve milyonlarca kişi tarafından izlenen Inventing Anna dizisi yüzünden Netflix’e dava açtı. Davada Netflix'in "Williams'ı dizide onu açgözlü, züppe, sadakatsiz, dürüst olmayan, korkak, manipülatif ve fırsatçı biri olarak gösteren şeyler yaptığını veya söylediğini gösterdiği" iddia ediliyor.

Williams, Netflix'in onu "pahalı kıyafetler, mücevherler ve aksesuarlardan oluşan hediyeleri kabul ederek Sorokin'i süngerle örten" ve Sorokin'in bazı şeyleri ödemesine izin veren biri olarak tasvir ettiğini iddia ediyor. Ayrıca Netflix'in kendisinin Sorokin'i Fas'ta lüks bir seyahatte terk etmiş olarak tasvir ettiğini de belirtiyor.

Williams şimdi bir jüri duruşması talep ediyor. Mahkemenin adil ve uygun gördüğü şekilde tazminatın, açılan dava masraflarının yanı sıra Netflix’in diziden iftira niteliğinde olduğu iddia edilen ifadeleri ve sahneleri de kaldırmasını talep ediyor.

Öne Çıkanlar