Diyarbakır’dan milletvekillerine çağrı: Savaş tezkeresine hayır deyin

Diyarbakır’dan milletvekillerine çağrı: Savaş tezkeresine hayır deyin
Emek ve Demokrasi Platformu TBMM'ye seslenerek 'Tarihi bir sorumlulukla karşı karşıyasınız, barış içerisinde yaşamaya inanan herkesi bu savaşa karşı çıkmaya davet ediyoruz' dedi.

ARTI GERÇEK-Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yönelik olası askeri harekatına tepkiler sürüyor. Amed Emek ve Demokrasi Platformu, Eğitim Sen 1 Nolu Diyarbakır Şubesi'nde "Savaşa hayır, barış hemen şimdi"  sloganıyla basın açıklaması yaptı. Açıklamayı Amed Emek ve Demokrasi Platformu üyesi TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Doğan Hatun okudu.

Savaşların, çatışmaların, ölümlerin ve göçlerin eksik olmadığı bölgenin yeni ve sonu belli olmayan sıcak bir savaşın eşiğinde olduğunu belirten Hatun, sınır ötesi askeri operasyon için tezkerenin Meclis'e getirildiğini hatırlattı. 

MİLLETVEKİLLERİNE SESLENDİ: TARİHİ BİR SORUMLULUKLA KARŞI KARŞIYASINIZ

Milletvekillerinin tarihi bir sorumlulukla karşı karşıya olduğunu ifade eden Hatun, "Savaşın son derece yıkıcı insani ve çevresel sonuçlarının olacağı unutulmamalıdır. Savaş tezkeresine evet demek o bölgenin kadın, çocuk, yaşlı demeden tüm canlı yaşamın yok olma riskiyle karşı kaşıya kalması demektir. Nerede olursa olsun her çatışma ve savaş sakatlık, göç, işkence, ağır insan hakları ihlalleri ve büyük insani dramları da beraberinde getirmektedir" dedi.

'BU BAKIŞ AÇISI HALKLARA KAZANDIRMAZ'

Yaratılan algının aksine,  Türkiye’ye yönelik herhangi bir tehdit oluşturmadığını vurgulayan Hatun, şunları söyledi: "Bölge barışını tehdit eden bu bakış açısı Türkiye’deki halklara kazandırmayacağı gibi bölge halklarının bir arada, kardeşçe yaşamasına yönelik inançlarının da kırılmasına yol açacaktır. Emekçi halklarımızın bu düşmanlıktan hiçbir çıkarı olmayacağı gibi, savaşla ekmeği daha da küçülecek, içeride ve dışarıda daha fazla baskıya uğrayacak, demokratik hak ve özgürlükleri daha da budanacaktır."

TBMM'YE 'TEZKEREYE HAYIR DEYİN' ÇAĞRISI

"Ülkemizde ve bölgemizde eşit, adil, demokratik ve barışçıl bir yaşam kurmanın yegane yolu ülke içinde ve dışında savaşa dayalı politikalardan vazgeçerek, Kürt sorunu başta olmak üzere mevcut sorunları barış ve müzakere yoluyla çözmeye çabalamaktır. Bizler Amed Emek ve Demokrasi Platformu olarak tüm milletvekillerini Meclis'e getirilen savaş tezkeresine hayır demeye çağırıyor, kardeş halklar arasında ırkçılığa, mezhepçi söylemlere, kin ve nefret tohumlarının ekilmesine karşı duran, birlikte barış içerisinde yaşamaya inanan herkesi bu savaşa karşı çıkmaya, ülkede ve bölgede barışı savunmak için ses çıkarmaya davet ediyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar