Temelli polis saldırısı sırasında konuştu: Her yerden ses çıkartın, durdurun hayatı

Temelli polis saldırısı sırasında konuştu: Her yerden ses çıkartın, durdurun hayatı
Diyarbakır'da HDP'nin açıklaması öncesi belediyeye giden tüm yolları kapatan polis, açıklama yapmak isteyenlere saldırdı.

Remzi BUDANCİR


ARTI GERÇEK - Diyarbakır, Mardin ve Van’da belediye eş başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasına karşı HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleri ve belediye eş başkanlarının katılacağı açıklama öncesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve çevresi polislerce ablukaya alındı. Polis açıklama yapmak isteyenlere saldırırken, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli milletvekilleriyle polis çemberinde oturma eylemine başladı. Polis saldırısı sırasında yaralanan HDP'li milletvekilleri Feleknas Uca ve Ayşe Acar Başaran ise hastaneye kaldırıldı.

Belediye binasına çıkan tüm yollar polislerce kapatılırken, cadde girişine de TOMA ve çevik kuvvet konuşlandırıldı.

HDP Milletvekilleri Feleknas Uca, Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları da belediye binası önünde beklerken, polis belediye binası önüne gelmek isteyen yurttaşlara tazyikli su ve gaz bombasıyla saldırdı.

Belediye binasının karşısında bekleyenlere çok sert müdahale eden polisin hedefinde HDP'li milletvekilleri de vardı. Saldırıdan Feleknaz Uca, Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları da etkilendi. 

İKİ MİLLETVEKİLİ HASTANEYE KALDIRILDI

Polis müdahalesi sırasında gazdan etkilenen Feleknas Uca ve kafasına aldığı cop darbesiyle yaralanan Milletvekili Ayşe Acar Başaran hastaneye kaldırıldı. Feleknas Uca hastanedeki tedavisinin ardından tedavi edilirken, Başaran'ın tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

Kitleyi ikiye bölen polis, yurttaşların, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin bulunduğu alana geçmesine izin vermiyor. Kitlenin etrafı çevik kuvvet polisleri tarafından sarılırken, halk 'hırsız var’ şeklinde slogan attı.

TEMELLİ: HER YERDE SES ÇIKARTIN, HAYATI DURDURUN

Belediye önünde açıklama yapması engellenen HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, herkese "Her yerde ses çıkartın, durdurun hayatı" çağrısı yaptı.

Temelli, "Bu ülke bizim ülkemiz. Bu ülkede onurlu barışı var edene kadar, demokratik cumhuriyeti var edene kadar asla vazgeçmeyeceğiz. Her yerden ses çıkartın, durdurun hayatı. Bizimkisi bir hukuk ve adalet mücadelesidir. İradenize geleceğinize sahip çıkın. Dün olduğu gibi bugün de meydanlardayız. Faşizmi yıkacağız, bu ülkeyi mutlaka özgürleştireceğiz, mutlaka kazanacağız" dedi.

Aralarında HDP'li milletvekillerinin de olduğu bir grup polis çemberinde oturma eylemine başladı. Sezai Temelli'de oturmya eylemi yapan gruba katıldı. 

'İKTİDAR YANGININ ÜZERİNE BENZİN DÖKMEYE DEVAM EDİYOR'

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli daha sonra İHD Diyarbakır Şubesi’ne giderek burada basın toplantısı düzenledi.

"Bugün zorbalığın bir yüzünü Diyarbakır sokaklarında yaşadık" diyen Temelli, "Adeta bir savaş ortamı yaratıldı. Belediyesine, kentine sahip çıkan insanlar bu saldırıyla yüz yüze kaldı. Savaş politikalarından beslenen bu iktidar yangını harlamaya, yangının üzerine benzin dökmeye devam ediyor" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Temelli ve HDP'li vekiller İHD'deki açıklamanın ardından hastaneye giderek milletvekillerini ziyaret etti.

 

'OYUMUZUN ARKASINDAYIZ KİMSEDEN KORKMUYORUZ'

Diyarbakır'da yapılmak istenen açıklama öncesinde polis ve bir anne arasında yaşanan diyalog kameralara böyle yansıdı:

 

Öne Çıkanlar