Diyarbakır Barosu’ndan MHP’li İl Başkanı’nın istismar ettiği çocuğa hukuki destek

Diyarbakır Barosu’ndan MHP’li İl Başkanı’nın istismar ettiği çocuğa hukuki destek
Diyarbakır Barosu, tutuklanan MHP’li Cihan Kayaalp’ın istismara maruz bıraktığı çocuğa hukuki destek verdiklerini ve dosyanın takipçisi olacaklarını duyurdu.

Dün akşam saatlerinde gözaltına alınan MHP Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, bugün çıkarıldığını mahkemece tutuklandı. Dosyasında gizlilik kararı bulunan Kayaalp'ın "cinsel istismar" suçundan tutuklandığı ve Diyarbakır Cezaevi’ne gönderildiği iddia edildi.

Konuya dair resmi twitter hesabından açıklama yapan Diyarbakır Barosu, "Kamuoyuna yansıyan Cihan Kayaalp’ın çocuğun cinsel istismarı suçlamasıyla tutuklandığı dosyada merkez olarak istismara maruz bırakılan çocuğa hukuki destek verdiğimizi ve dosyanın takipçisi olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız" şeklinde ifadeler paylaştı.

Cinsel istismar nedeniyle tutuklanan ve Diyarbakır Cezaevi’ne gönderilen Kayaalp’ın, daha önce rüşvet olayları ile gündeme gelmişti. Bazı partili yöneticilerin, kentte para karşılığında bazı kişileri kamu kurumlarına yerleştirilmesine aracılık ettiğine dair ses kaydı ortaya çıkmıştı. (MA)

Öne Çıkanlar