Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın ailesine üniversitede 'adrese teslim' atama

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın ailesine üniversitede 'adrese teslim' atama
Ordu Üniversitesi’nde bu kez Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın damadının da ‘adrese teslim’ şart ile araştırma görevlisi olduğu iddia edildi.

Sayıştay’ın, objektif kriterlere aykırı atama yapıldığı tespitinde bulunduğu Ordu Üniversitesi’nde bu kez Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın damadı Serkan Ataç’ın "adrese teslim" şart ile araştırma görevlisi olduğu iddia edildi. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel konuyla ilgili, "Üniversiteler bir eğitim kurumu aynı zamanda bir bilim yuvası, yani siyasetin en son girmesi gereken yerler. Fakat Ordu Üniversitesi rektörünün uygulamaları hem personel ile ilişkilerinde hem de kadrolaşmada siyasi tercihler içeriyor" ifadesini kullandı.

‘ADRESE TESLİM KADRO’

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Sayıştay’ın da ilana çıkılan 65 öğretim üyesi kadrosundan 61’ine, yalnızca birer kişinin başvuru yapması nedeniyle "objektif kriterlere aykırı atama yapıldığı" tespitinde bulunduğu üniversite, bu kez Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve "adrese teslim" şart ile gündeme geldi. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kardeşi Metin Erbaş’ın damadı Serkan Ataç’ın, "geleneksel el sanatları" için açılan kadroda belirtilen "Hat anasanat dalı lisans mezunu olmak, Kat’ı eğitimleri aldığını gösterir belgeye sahip olmak" koşulu sayesinde üniversitede araştırma görevlisi olarak kadroya girdiği iddia edildi. Ataç, YÖK’ün sisteminde "araştırma görevlisi" olarak gözüküyor. Aynı üniversiteye "araştırmacı" olarak giren Metin Erbaş’ın kızı ve gelininin de üniversitede yüksek lisans yaptığı kamuoyuna yansımıştı.

‘SİYASİ TERCİHLER İÇERİYOR’

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel konuyla ilgili, "Üniversiteler bir eğitim kurumu aynı zamanda bir bilim yuvası, yani siyasetin en son girmesi gereken yerler. Fakat Ordu Üniversitesi rektörünün uygulamaları hem personel ile ilişkilerinde hem de kadrolaşmada siyasi tercihler içeriyor" dedi. Sayıştay’ın tespitine işaret eden Adıgüzel, "Ahbap çavuş atamaları var. Bir üniversitenin rektörlük makamını birilerinin emireri konumuna sokmaya kimsenin hakkı yok. Ali Erbaş’ın akrabaları özel koşullar ile özel kadrolara alınmış" diye konuştu.

‘METİN ERBAŞ İLE REKTÖRÜN GİTTİĞİ ÖZEL GEZİLER KAMU KAYNAKLARINDAN FİNANSE EDİLİYOR’ İDDİASI

Adıgüzel, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan’ın Metin Erbaş ile birlikte yeniden ibadete açılan Ayasofya’daki ilk namaz için İstanbul’a görevlendirme ile gittiklerini ve masraflarının üniversite tarafından karşılandığını da iddia etti. Adıgüzel, "Metin Erbaş ile rektörün gittiği özel gezileri kamu kaynaklarından finanse ettiği iddiası korkunç. Ayasofya açılışına giderken her ikisine de ‘iş insanları ile görüşme’ gerekçesiyle görevlendirme yazıldığı bilgisi var. Siz Ayasofya’ya iş insanları ile görüşmeye mi gittiniz" diye sordu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar