DİSK, Taksim'e çelenk bıraktı

DİSK, Taksim'e çelenk bıraktı
Taksim Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na 1 Mayıs çelengi bırakan DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, herkesi Maltepe'deki mitinge çağırdı..

DİSK, Türk-İş ve Hak-İş temsilcileri 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle polis kuşatması altında bulunan Taksim Meydanı'na giderek Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, herkesi Maltepe'de yapılacak mitinge davet etti.

Arzu Çerkezoğlu, "Bugün 1 Mayıs. Bugün işçi emekçi sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü. DİSK Yönetim Kurulu olarak çelengimizi bırakmak üzere buradayız. Sizler de biliyorsunuz İstanbul'da bu yıl 1 Mayıs mitingimizi Maltepe Meydanı'nda gerçekleştireceğiz. Birazdan hep beraber oraya gideceğiz. 1 Mayıs meydanı, Taksim meydanıdır. Yıllarca 1 Mayıs'ın ve Taksim'in özgürleştirilmesi için uzun mücadeleler verdik. 2010, 2011 ve 2012 yıllarında sadece Türkiye'nin değil dünyanın en büyük 1 Mayısını yaptık bu meydanda" dedi.

HAK-İŞ KAZANCI YOKUŞUNA KARANFİL BIRAKTI

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberinde temsilciler de Kazancı Yokuşu'na gelerek, 1 Mayıs 1977'deki olaylar sırasında hayatını kaybedenlerin anısına Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı. Gruptakiler daha sonra Taksim Cumhuriyet Anıtı'na geçerek çelenk bıraktı.

TÜRK-İŞ DE TAKSİM'E GELDİ

Türk-İş yönetimi de Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'e geldi. Kazancı yokuşuna karanfil bırakan grup, ardından Cumhuriyet Anıtı'na da çelenk bıraktı. Genel Başkan Ergün Atalay, "Bugün 81 vilayette, 5 bölgemizde 424 sendikamız, 30 bin aktif temsilcimizle beraber ana temamız 'hayat pahalılığı, örgütlenme'. Bu saatte Türkiye'nin bütün alanlarında arkadaşlarımız hayat pahalılığını, örgütlenmeyi anlatacak. TÜRK- İŞ her siyasi görüşten, her düşünceden, her takımı tutan topluluktan oluşan bir devasa bir kurum. 70 senedir, ülkeden yana olduk, emekliden yana olduk, emekçiden yana olduk, işçiden yana olduk. Mazlumdan yana olduk. Türk bunu sürdürmeye devam edecektir" dedi.

Öne Çıkanlar