Dilek Dündar'dan Ahmet Hakan'a 'tüyme' yanıtı

Dilek Dündar'dan Ahmet Hakan'a 'tüyme' yanıtı
'Adliye saraylarında gazetecilere desteğe gelenlerin içinde sizi de görebilseydim.'

HABER MERKEZİ- Can Dündar'ın Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmesi üzerine "Bence Can Dündar... Nobel’in 'Arkadaşlarını burada bırakıp yurtdışına tüyme' ödülüne aday gösterilmelidir" diye yazan Ahmet Hakan'a Dilek Dündar'dan yanıt geldi. Can Dündar'ın eşi Dilek Dündar, Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a gönderdiği mesajda şöyle dedi:

"Yazınızı üzüntü duyarak okudum. Keşke Can’a yapılan haksızlıkları, öldürme teşebbüsünü, benim pasaportuma el konulmasını, 1.5 yıldır ne oğlumu ne eşimi görebildiğimin ucuzluğunu dile getirebilseydiniz. Can ‘tüymedi’, yurtdışındaydı. Bu kararında en büyük destekçisi bendim. Lüzumsuz yere Silivri’de olmasın diye. Oralarda eziyet çeken gazetecilerin sesi olsun diye. Keşke siz de buralarda onların sesi olabilseniz. Adliye saraylarında desteğe gelenlerin içinde sizi de görebilseydim. Yapılan haksızlıkları görmeyip ‘tüydü’ yakıştırması... Çok ucuz olmuş. Genelde yorum yazmam ama ağrıma gitti. Yazayım istedim."

Ahmet Hakan, söz konusu yanıtı köşesinde yayınladı ama Dilek Dündar'ın kendisine yönelik eleştirilerini 'haksız' bulduğunu belirtti. Hakan, "Sizin bende krediniz vardır. O yüzden ne söyleseniz başım gözüm üstünedir. Fakat 'Eziyet çeken gazetecileri savunmadın' diyerek bana yaptığınız haksızlık, benim eşiniz Can Dündar’a yaptığım haksızlıktan bile daha fazla" dedi.
 

Öne Çıkanlar