DİERG'den kampanya: Kürtçe dersini seçen 20 bin öğrencinin hakkını savunmalıyız

DİERG'den kampanya: Kürtçe dersini seçen 20 bin öğrencinin hakkını savunmalıyız
MEB'in Kürtçe öğretmenliğine 3 kontenjan ayırmasıyla ilgili olarak bu akşam saat 21.00'de @diergdiyarbakır hesabından tag çalışması yapılacak.

Diyarbakır Eğitimi İzleme ve Reform Girişimi (DİERG), Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 2022 atama döneminde Kürtçe öğretmenliğine 3 kontenjan ayırmasıyla ilgili olarak bu akşam (16 Temmuz) saat 21.00'de Twitter'da @diergdiyarbakir hesabından kampanyasına devam edecek.

DİERG'ten yapılan açıklama şöyle:

"Bilindiği gibi, Milli Eğitim Bakanlığı, dersi seçen 20 bin öğrenci için 3 Kürdce öğretmen kontenjanı ayırdı. Halen 79 öğretmenin görev yaptığı düşünülüyor. Öğretmen sayısı ile öğrenci sayısı arasındaki uyuşmazlığın izah edilmesi ve gerekiyorsa giderilmesi gerekmektedir.

"DİERG, bu tutarsızlığa itiraz ediyor. Bu itirazı duyurmak, 200 ek öğretmen atanması talebini dile getirmek amacıyla tag çalışmaları yürütüyor. 

"Seçmeli Kürdce derslerini tercih eden 20 bin öğrencinin dersi seçmelerinden kaynaklı haklarını duyurmak ve savunmak gerekiyor.

"Bu amaçla, yeni etiketimizle üçüncü tag çalışmamız tek dil politikasını da içeren paradigmanın üreticisi, sürdürücüsü muhalefete ve ayrıca paradigmayı eleştiren muhalefete yönelik olacaktır.

"Çocukları Kürdce dersini seçen ebeveynleri, Kürd toplumunu, Türk toplumunu, aktivist birey ve kurumları tag çalışmamızı desteklemeye davet ediyoruz."

Öne Çıkanlar