DİB'ten, CHP Maltepe mitingine katılım çağrısı: Halkı izleyici konuma hapseden tutumlar aşılmalı

DİB'ten, CHP Maltepe mitingine katılım çağrısı: Halkı izleyici konuma hapseden tutumlar aşılmalı
Demokrasi İçin Birlik, yayımladığı açıklama ile CHP'nin mitingine katılım çağrısı yaparak, halkı izleyici konuma hapseden tutumların aşılması gerektiğine vurgu yaptı.

Demokrasi İçin Birlik (DİB) yayımladığı açıklama ile Cumhuriyet Halk Partisi'nin Maltepe mitingine çağrı yaptı.

"Faşizmin kilidini ancak halkın ortak mücadelesi açabilir" başlıklı açıklama ile yapılan çağrıda "Bir toparlanmanın ilk adımlarından birisi olması umuduyla CHP’nin 21 Mayıs mitingini desteklemeye ve katılmaya davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Saray Rejimi’nin peşi sıra devam eden saldırıları demokrasi güçlerinin safları sıklaştırmasını bir zorunluluk haline getiriyor. Tekil hedeflere yönelmiş gibi görünen saldırılar, aslında tüm demokrasi güçlerinin umudunu ve iradesini kırmayı hedefliyor. Gün 'kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz' ilkesine göre davranmayı dayatıyor.

Bu açıdan CHP’nin 21 Mayıs’ta yapacağı İstanbul mitingi, demokrasi güçlerinin çok daha geniş bir yelpazesini bir araya getirmeyi hedefleyen bir girişim olmalıydı. Halkın tüm katmanlarıyla ve bütün renkliliğiyle demokrasi mücadelesinin esas aktörü olarak meydanlarda boy göstermesi, yaşanan açmazın ve faşist ablukanın kırılmasının en temel demokratik yoludur.

Halkı şu veya bu biçimde izleyici konumunda hapsetmeye yönelik tutumların aşılması ve demokrasi güçlerinin büyük buluşmasının adım adım örülmesi en büyük ihtiyacımızdır ve bu karanlıktan kurtuluş için de bir zorunluluktur.

Bu anlamda Demokrasi için Birlik olarak tüm demokrasi güçlerini, bir toparlanmanın ilk adımlarından birisi olması umuduyla CHP’nin 21 Mayıs mitingini desteklemeye ve katılmaya davet ediyoruz."

Öne Çıkanlar