Dezenfektan kullanmaktan kuruyan ciltler için 3 bakım önerisi

Dezenfektan kullanmaktan kuruyan ciltler için 3 bakım önerisi
Salgına karşı en etkili tedbirlerden biri olan sık sık el yıkama uyarısı nedeniyle tahriş olan cilde ilişkin 3 öneri öne çıkıyor: Zeytinyağı, gül suyu ve doğal maden suyu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle fazla kolonya ve dezenfektan kullanımından dolayı, ellerimizde ve yüzümüzde kuruma, çatlama ve hatta egzama görülebiliyor. Hijyenden vazgeçmeyerek yaşadığımız bu sorunları ufak bakımlar ile ortadan kaldırabileceğimizi belirten Plastik Cerrah Op. Dr Evrim Uçkunkaya, evde yapabileceğiniz basit ama etkili cilt bakımı önerilerini ve kolonya, dezenfektan gibi kimyasal maddelerin kullanımından dolayı ellerde oluşabilecek hasarlara karşı yapılabilecekleri anlattı.

Koronovirüsten korunmak için sık sık kullandığımız kimyasal el dezenfektanları, kolonya ve ıslak mendil gibi ürünler ellerimizin kuruyup yıpranmasına neden oluyor. Soğuk havaların yanı sıra ellerin sabun, deterjan gibi kimyasal maddeler ve suyla çok fazla temas halinde olması ellerimiz kuruyor ve bu durum egzamayı tetikliyor. Kaşıntılı, sulu, kızarık yaralar şeklinde kendini gösteren egzamaya dikkat edilmesi uyarıları yapılırken, mümkün oldukça nemlendirici krem kullanılması ve zeytinyağından faydalanılması öneriliyor.

ZEYTİNYAĞI

Avucunuza şekeri alarak yavaş yavaş elinize zeytinyağını damlatmaya başlayın. Daha sonra aynı işlemi diğer el için de yapın. Ellerinize güzelce yaydıktan sonra iki elinizi de birleştirerek 1 dakika boyunca ovalamaya devam edin. Ellerinizin dış kısımları ve parmaklarınıza da uygulayabileceğiniz bu maske sayesinde elleriniz nemli ve rahat hissedecektir. Ilık su ile durulayarak temizleyin.

KURUYAN YÜZ İÇİN DOĞAL MADEN SUYU

Silisyum açısından oldukça zengin olan maden suyu, çok fazla yıkandığı için kuruyan cildi canlandıracaktır. Musluk suyunun içindeki demir, bakır, magnezyum, çinko ve kurşun gibi ağır metaller, serbest radikallerle etkileşime girerek cildin kolajen dokusunu zayıflatıyor. Gözeneklerin tıkanması akne, siyah nokta oluşumuna neden oluyor. Düzenli olarak yüzünüzü maden suyuyla yıkayarak daha canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Maden suyunu buz kalıbında dondurun ve sabahları bu kalıplarla cildinizi temizleyin. Kısa süre sonra cildinizdeki canlılığı fark etmeye başlayacaksınız.

Hürriyet’e açıklama yapan Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, maden suyunun cilt temizliğinde kullanım yöntemlerini ve yarattığı etkileri şöyle sıralıyor:

-Cildin gerekli olan su ve mineral ihtiyacını da karşılayarak, cildin pürüzsüz ve canlı bir görünüm kazanmasına yardımcı olur.

-Vücudu ve cildi toksinlerden arındırarak rahatlayıcı bir etki yaratır.

-İçerisinde bulunan silisyum sayesinde cildi güçlendirerek gözenekleri sıkılaştırır.

-Yüz bölgesine pamuğa sürülerek uygulandığında temizleyici olarak kullanılabilir.

-Yağ yakıcı etkisinin yanı sıra temizleyici etkisi ile cildi kirlerden arındırır.

-Sprey olarak kullanıldığında ciltte ferahlatıcı bir etki yaratır.

EN DOĞAL NEMLENDİRİCİ GÜL SUYU

Antioksidan ve antibakteriyel özelliğe sahip olan gül suyu da en doğal nemlendirici ve temizleyicilerden biri olduğu belirtiliyor. Yüz ve ellere her sabah gül suyu ile kullanıldığında, yorulan cildin temizleneceği, ferahlayacağı ve nemleneceği vurgulanıyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar