Kaybı yüzde 14'e ulaşan Borsa İstanbul için acil zirve düzenlendi

Kaybı yüzde 14'e ulaşan Borsa İstanbul için acil zirve düzenlendi
Bugünkü yüzde 5'lik kaybın ardından kaybı yüzde 14'e ulaşan Borsa İstanbul'da durum 'sistemi tehdit etmeye' başladı, aracı kurumlar ile devlet kurumları acil toplantı yaptı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun sözleriyle tartışma başlatan ve bugünkü yüzde 5 ile birlikte son 1 haftada değer kaybı yüzde 14'e ulaşan Borsa İstanbul'da durum sistemi tehdit etmeye başlayınca acil toplantı kararı alındı. Aracı kurumlar ve devlet kurumları Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği'nde zirvede buluştu.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın haberine göre, geçen haftayı yüzde 9 ekside kapatan Borsa İstanbul'da sabah saatlerinde toparlanma görülürken öğleden sonra tekrar satışlar başladı. Günlük kaybın yüzde 5.3'ü bulduğu ve Borsa İstanbul'un devre kesicilerinin çalışmasını zorunlu kılan gelişmelerde İş Bankası'nın, Rus ödeme sistemi Mır'ı askıya almasının da etkili olduğu belirtildi.

Bir süredir bankacılık hisselerinde yapılan olağanüstü işlemlerle 1.5 ayda yüzde 59 yükselen borsada günlerce tavan olan kamu bankaları ve birkaç hissede bu kez sürecin tersine dönmüş olması ve taban satışlarının bugün de sürmesi nedeniyle durum sistemi tehdit etmeye başladığı için yine devre kesici uygulanmış ve işlemler geçici olarak durdurulmuştu. 

Öne Çıkanlar