Devlette başvurmadık yer bırakmadı, tepki için aradığı Japon Büyükelçiliği kendisine geri döndü

Devlette başvurmadık yer bırakmadı, tepki için aradığı Japon Büyükelçiliği kendisine geri döndü
Su tesisatı zarar gören çiftçinin 114 hayvandan 32'si sağ kaldı. Başvurmadığı yer kalmayan çiftçiye Japonya Büyükelçiliği yanıt verdi.

Kayseri’de tarım ve hayvancılık yapan Ömer Dede, Orman Müdürlüğü’nün çalışma yaptığı sırada su tesisatlarına zarar vermesiyle mağdur oldu. Mağduriyetinin giderilmesi için çalmadık kapı bırakmayan Dede, valilik ve belediyeden çare bulamayınca eski Çevre ve Şehircilik Bakanı, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olan AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki'ye ulaştı. Ondan da "beni aşar" yanıtı alan Dede, tepki göstererek başvurduğu Japonya Büyükelçiliği’nden ise olumlu yanıt aldı. 

BAŞVURMADIĞI YER KALMADI

Dede’nin anlatımına göre, Orman Müdürlüğü’nden "muhatabım değilsin" yanıtı aldı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’ndeki (KASKİ) girişimleri sonuçsuz kaldı, Kayseri Valiliği’ne yazdığı 54 sayfalık dilekçesine dönüş olmadı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’nden (CİMER) yanıt alamadı.

Dede, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı görevlerini de yapmış olan şimdiki AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı AKP’li Mustafa Elitaş’a da gitti.

TELEFONDAN ENGELLEDİLER, JAPONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ ARADI

Üç ismin de telefondan kendisini engellediklerini söyleyen Dede, Özhaseki’nin ayrıca "Bu sorun beni aşar" dediğini aktardı. Ömer Dede de "Türkiye’de sözü geçen Özhaseki Başkan’ın da gücü yetmiyorsa benim sorunumu Japonya mı çözecek" diyerek, Japonya Büyükelçiliği’ne mektup yazdı. Dede, "Japonya Büyükelçiliği, telefonla arayarak, görüşmek istediklerini belirttiler" dedi.

Ömer Dede, su sorunu nedeniyle 114 hayvandan 32’sinin kaldığını aktararak, binlerce liraya su borusu aldığını, KASKİ’nin yapması için para vermeye hazır olduğunu, ancak yine de sorunun çözülmediğini söyledi. Ömer Dede, "Benim sorunumu çözmeyen KASKİ, Mustafa Elitaş’ın bağ evine ücretsiz boru döşüyor" dedi.

Ömer Dede’yi, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve CHP Hacılar İlçe Başkanı Ali Adanır evinde ziyaret etti. CHP Milletvekili Çetin Arık, "Çiftçimiz üretim yapabilmek için dört yıldır mücadele ediyor, ama hiçbir sonuç alamamış. Tüm kapılar yüzüne kapanmış. Maalesef Türkiye’yi ithalat cennetine çevirenler, Fransız çiftçisine desteklerinden dolayı madalya alanlar Türk çiftçisini duymuyor" dedi. Konunun takipçisi olacaklarını belirten Çetin Arık, "Ortada bir sorun varsa yetkililerin görevi sorunu çözmektir. Sorunu büyütmek, üreteni, çiftçiyi suçlamak değildir" diye konuştu. (ANKA)

Öne Çıkanlar