KPSS'de torpil ve rüşvet iddiaları Meclis gündeminde: '100 bin lira istediler'

KPSS'de torpil ve rüşvet iddiaları Meclis gündeminde: '100 bin lira istediler'
KPSS'de torpil iddialarını araştıran CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, sınava giren bir vatandaştan 100 bin lira istendiğini açıkladı.

Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) puanı yüksek olan adaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sınavındaki mülakatta elendi. 1'inci 175'inci yapıldı, 172'nci sıradaki aday ise 1. sıraya yükseltilip işe alındı. Torpil iddiaları yetmezmiş gibi sınava ‘para' şaibesi de karıştı.

Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre iddiaları araştıran CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, sınava giren bir vatandaştan 100 bin lira istendiğini açıkladı.

Vatandaşın, "Benden 100 bin istendi. Bunu yapan Aile Sosyal Hizmetlerin il müdürleriydi" diye yazdığı mesajın görüntüsünü paylaşan Şevkin, "Bakanlık bu iddialara yanıt vermek zorunda. Gençlerin hakkını yiyenler ortaya çıkmalı" deyip konuyu soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

‘KPSS PUANI DÜŞÜK OLMASINA RAĞMEN MÜLAKATTA YÜKSEK PUAN ALANLAR ARAŞTIRILMALI’

CHP’li Şevkin önergesinde 2 Mart-12 Nisan tarihleri arasındaki personel alımı mülakat sınavlarında liyakatin dikkate alınmadığını belirterek, "Mülakatlara çağrılan bazı adayların oluşturduğu Telegram gruplarında, torpil ve para döndüğüne dair ciddi iddialar bulunmaktadır. KPSS puanları düşük olmasına rağmen yüksek mülakat puanları alanlar araştırılmalıdır" dedi.

Öne Çıkanlar