Bahçeli’den adaylık açıklaması: Kavga ile adaylık olmaz

Bahçeli’den adaylık açıklaması: Kavga ile adaylık olmaz
Gazetecilerle bir araya gelen Bahçeli, gönlünde yatan adayın Erdoğan olduğunu belirterek ‘Kavga ile adaylık olmaz. Kavganın derinleşmesi Türkiye’yi götürür’ dedi.

Gazetecilerle bir araya gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündeme dair birçok konu ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Cumhurbaşkanı adayının Erdoğan olduğunu ifade eden Bahçeli, "Kavga ile adaylık olmaz. Kavganın derinleşmesi Türkiye’yi götürür" ifadelerini kullandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun son grup toplantısında "çok sert üslup kullandığını" söyleyen Bahçeli, "Kavga geçmişte yapılmıştır. Mağduriyetler, mahkûmiyetler, şehitler olmuştur. Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Bizde 53 yıllık kavga tecrübesi var" dedi.

‘BENİM GÖNLÜMDE YATAN ADAY, AK PARTİ GENEL BAŞKANI’DIR’

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının adaylık konuşması olup olmadığına yönelik de Bahçeli, "Benim gönlümde yatan aday, AK Parti Genel Başkanı’dır. Kavga ile adaylık olmaz. Kavganın derinleşmesi Türkiye’yi götürür" ifadelerini kullandı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, iş insanı Osman Kavala ile ilgili yargı kararına ilişkin sözleri için Bahçeli, "Ağaç keseceğiz diye gidiyorsunuz, kurşun atıyorsunuz. Kavala Sorosçu’dur ve Türk milletini temsil edecek bir zekâda değildir" dedi.

‘ÇOK ZEKİ HAREKET EDİYOR’

Bahçeli buluşmada yaptığı açıklamalarda, kadına yönelik şiddete karşı idam cezasının uygulanmasını vurguladı.  Dezenformasyon Yasası çalışmasında hapis cezasının olup olmamasına ilişkin soru üzerine de "15 yaşındaki kızı katletmenin cezasız kalacağı bir yer olamaz. Bunun cezası idamdır. İdam gelmelidir. Yani bölünmüş yol yapıyorsun da idamı yaparken bölünmüş idamı niye yapmıyorsun?" yanıtı verdi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, partilerinin isim ve logosuyla seçime gireceklerine yönelik açıklamasını da Bahçeli, "Çok zeki hareket ediyor" sözleriyle değerlendirdi.

Öne Çıkanlar