Devlerin savaşında zafer Djokovic'in

Devlerin savaşında zafer Djokovic'in
Rafael Nadal'ı 5 set sonunda mağlup etmeyi başaran Novak Djokovic, Wimbledon'da 2 yıl aradan sonra adını finale yazdırdı.

Wimbledon tek erkekler ana tablosunun ikinci yarı final maçında 12 numaralı seribaşı Novak Djokovic, rakibi 2 numaralı seribaşı Rafael Nadal'ı 6-4, 3-6, 7-6, 3-6 ve 10-8’lik setlerle mağlup ederek adını finale yazdırdı.

Turnuvayı daha önce kazanmış iki tenisçinin maçı, geçtiğimiz gün oynanan Kevin Anderson-John Isner finalinin uzaması sebebiyle geç saatte başlamış ve setlerde durum 2-1 Djokovic lehine iken yarıda kesilerek bugüne ertelenmişti.

Bugün kaldığı yerden devam eden düelloda dördüncü seti 6-3 ile hanesine yazdıran Rafael Nadal, maçı final setine taşıdı. Eurosport'taki habere göre, iki servisçinin de servislerine tutunduğu final setinde tie-break uygulanmadığı için taraflardan birinin servis kırması beklendi.

Heyecan dozunun bir an olsun düşmediği muhteşem yarı finalde servisi kırmayı başaran isim Novak Djokovic oldu. 18. oyunda rakibinin servisini kıran İspanyol tenisçi, daha sonra kendi servis oyununa tutunmayı bildi ve maçı 5 saat 14 dakika sonunda noktalamayı başardı. Bu aynı zamanda, geçtiğimiz gün oynanan 6 saat 35 dakikalık Anderson-Isner karşılaşmasının ardından Wimbeldon tarihinin en uzun ikinci yarı final maçı olarak kayıtlara geçti.

İki tenisçinin de birçok departmanda yakın rakamlarla tamamladığı mücadelede en dramatik fark servis kırma puanlarını değerlendirme oranında gözlendi. Nadal bulduğu 11 servis kırma şansının 4'ünü değerlendirirken, Djokovic ise 19 servis kırma puanından sadece 4'ünü değerlendirebildi.

Wimbledon’da 4. olmak üzere kariyerinin 13. Grand Slam şampiyonluğunu kovayalan Novak Djokovic, finalde 8 numaralı seribaşı Kevin Anderson ile karşı karşıya gelecek. (SPOR SERVİSİ)

Öne Çıkanlar