DEVA Partisi'nden siyasete atılmıştı: Zeynep Dereli'nin okulu borç batağında

DEVA Partisi'nden siyasete atılmıştı: Zeynep Dereli'nin okulu borç batağında
Teknoloji ve İnsan Kolejleri (TİNK) bir duyuru yaparak, eğitim hayatına son verdiği açıklandı. Lisenin kira borcu, karşılıksız çek gibi mali sıkıntılar yüzünden kapandığı iddia ediliyor.

Eğitim hayatına 2017 yılının eylül ayında başlayan Teknoloji ve İnsan Kolejleri (TİNK) kapandı. İş insanı ve cemiyet mensubu olarak tanınan, DEVA Partisi’nin kuruluşunda aktif olarak siyasete de giren Zeynep Dereli’nin sahibi olduğu okul, uzun süredir mülk sahiplerine ödenmeyen kira borcu ve karşılıksız çek iddialarıyla gündemdeydi.

Ödenmeyen borç iddialarıyla ilgili zaman zaman açıklama yapan Dereli, salgın sürecinin ve döviz kuru artışının tüm iş dünyasında benzer sıkıntılara yol açtığını ve hukuki sürecin devam ettiğini belirtiyordu.

ÖĞRENCİLER BAŞKA OKULA YERLEŞTİRİLDİ

Dereli’nin sahibi olduğu okulun kapandığı, sömestr tatilinin bittiği cuma akşamı sadece bazı velilere e-posta ile duyuruldu ve öğrenciler Çekmeköy’deki başka bir okul olan Girne Koleji Yücel Yerleşkesi’ne yerleştirildi.

Hak kaybına uğradığını düşünen ve mahkemeye başvurmaya hazırlanan birçok velinin Dereli’ye büyük tepki gösterdiği öğrenildi.

Yeni okulun kurucusu Yücel Arıcı ve Tink kurucusu Zeynep Dereli, velilerin tepkisinin ardından Instagram’dan bir canlı yayın gerçekleştirdiler.

Canlı yayında bir birleşme projesinin hayata geçirildiği ve Tink müfredatının Girne Koleji’ne aktarılacağı iddia edildi. Ancak yayın, velilerin tepkisinin önünü kesmek için yorumlara kapalı olarak gerçekleştirildi.

MİLYONLUK BORÇ İÇİN HUKUKİ SÜREÇ SÜRÜYOR

Cumhuriyet gazetesinin edindiği bilgiye göre, okulun kapanma ve mali kriz süreci koronavirüs salgınından önce başladı. Kurumun, piyasada karşılıksız çıkan çekleri olduğu dava kararlarıyla sabit.

Lisenin kurucusu ve sahibi Zeynep Dereli’nin, okulun kurulduğu binanın mülk sahibi firmaya koronavirüs salgını öncesinden beri düzenli olarak kira ödemediği, binada oluşan zararlarla borç miktarının 6 milyon TL'yi geçtiği ve hukuki sürecin devam ettiği öğrenildi. 

Bir dönem DEVA Partisi Eğitim Politikaları’ndan sorumlu olan Dereli, sessiz sedasız yerini Mustafa Ergen’e bırakmıştı. Dereli, velilerden, yarı yıl tatilinde bir açıklama videosu göndererek özür diledi.

Öne Çıkanlar