Deutsche Bank CEO'su Sewing: Almanya resesyondan kaçınamayacak

Deutsche Bank CEO'su Sewing: Almanya resesyondan kaçınamayacak
Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing, Avrupa gaz krizinin yarattığı ekonomik risklere dikkat çekti, Almanya'nın artan enerji fiyatları gölgesinde resesyona ilerlediğini belirtti.

Deutsche Bank AG CEO’su Christian Sewing, Avrupa gaz krizinin yarattığı ekonomik risklere dikkat çekerek, Almanya’nın artaan enerji fiyatları gölgesinde resesyona ilerlediğini belirtti.

Handelsblatt gazetesinin Frankfurt’taki etkinliğinde konuşan Deutsche Bank AG CEO’su Christian Sewing, enerji fiyatlarının bir süre daha yüksek kalacağını ve yüksek fiyatların Almanya ekonomisine karşı tehdit oluşturduğunu söyledi. Sewing, "Yüksek fiyatlar ve arz sıkıntıları Almanya’da resesyonu önleyemeyeceğimiz anlamına geliyor" diye konuştu.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan enerji krizi, Gazprom’un Kuzey Akım 1’i süresiz kapatmasıyla yeni bir boyut kazanmıştı.

Avrupa Birliği enerji krizinin ekonomik çöküşe dönüşmemesi için birçok önlemi değerlendiriyor. AB Enerji Bakanları Brüksel’de cuma günü bir araya gelecek.

Sewing, daha önce Rusya’nın gazı tamamen kesmesinin Almanya’yı resesyona sokacağını söylemişti. Commerzbank AG dahil birçok banka, hükümetten destek gelmesini beklemelerine rağmen mevcut senaryo doğrultusunda ayırdıkları karşılıkları yükseltme ihtiyacını vurgulamıştı.

Öne Çıkanlar