Dersim'de Gülistan Doku soruşturmasını yürüten savcının olduğu araç kaza yaptı

Dersim'de Gülistan Doku soruşturmasını yürüten savcının olduğu araç kaza yaptı
Dersim’de ağır ceza hakimi, savcı ve avukatın olduğu araç kaza yaptı. Kazada yaralanan Cumhuriyet Savcısı Akıl'ın Gülistan Doku soruşturmasını yürüten savcı olduğu öğrenildi.

Dersim’de Ağır Ceza Hakimi Emre Küçükbaşol, Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl ve avukat Arif Yıldız'ın olduğu araç kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Durumu ağır olan avukat Arif Yıldız, askeri helikopterle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazada yaralanan Cumhuriyet Savcısı Akıl'ın 5 Ocak 2020’de bu yana haber alınmayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı olduğu öğrenildi.

Kaza, dün gece saatlerinde Hozat-Pertek kara yolunun Kayışoğlu mevkisinde meydana geldi. Tunceli Barosu’na kayıtlı avukat Arif Yıldız yönetimindeki otomobil, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı. Kazada, sürücü Yıldız ile otomobilde bulunan Tunceli 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hakim Emre Küçükbaşol ve Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl yaralandı.

DURUMU AĞIR OLAN AVUKAT ELAZIĞ’A SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine kaza yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Hozat İlçe Entegre Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılardan durumu ağır olan avukat Arif Yıldız, buradan askeri helikopterle, diğer yaralılar ise ambulanslarla Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı.

Avukat Arif Yıldız'ın hayati tehlikesinin devam ettiği belirtilirken, diğer yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

GÜLİSTAN DOKU DETAYI

Kazada yaralanan Tunceli Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl'ın 5 Ocak 2020’de bu yana haber alınmayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku ile ilgili soruşturmayı yürüten savcı olduğu öğrenildi.

NÖBETÇİ SAVCI İKİ KEZ İNCELEME YAPTI
Hozat Cumhuriyet Savcılığı’nda görevli nöbetçi savcı, kaza sonrası ve sabah erken saatlerde kaza yerinde ve araç üzerinde inceleme yaptı. Savcı, otomobilin ilçe jandarma komutanlığına götürülmesini istedi. Kazayla ilgili Hozat Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Mahkeme Başkanı Küçükbaşol ile Cumhuriyet savcısı Akıl'a yakın koruma tahsis edildiği ancak her iki ismin de kaza sırasında yanlarında yakın korumalarının bulunmadığı tespit edildi. Savcı ve hakimin koruma olmadan il merkezinden ilçe merkezlerine gidişlerine izin verilmiyor.

GÜVENLİK BİRİMLERİNE HABER VERMEDEN YOLA NEDEN ÇIKTIKLARI ARAŞTIRILIYOR

Halk TV’den Ferit Demir’e konuşan üst düzey askeri yetkili mahkeme başkanı ile cumhuriyet savcısının yola çıkmadan önce jandarma ekiplerine bilgi vermesi ve yolda güvenlik önlemlerinin alınması gerektiğini belirtti. Ancak böyle bir bilgi ya da talep jandarma ekiplerine ulaşmadığı öğrenildi.

Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Emre Küçükbaşol ile Cumhuriyet Savcısı Ferhat Akıl’ın neden korumasız ve güvenlik birimlerine bilgi vermeden yola çıktıklarının araştırıldığını belirtti.

Öne Çıkanlar