Dersim’de günde 120 kişi Covid-19'a yakalanıyor

Dersim’de günde 120 kişi Covid-19'a yakalanıyor
SES Dersim Şube Eşbaşkanı Kahraman Yürük, kentte son 20 günde kovid vakalarında ciddi artışın olduğunu belirterek, günde 120 vakanın görüldüğünü söyledi.

Türkiye’de koronavirüs (Covid-19) vakalarında son günlerde ciddi artışlar yaşanıyor. Vaka sayılarındaki artışı kabul eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuya ilişkin geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada vaka sayılarının 40 katına çıktığını ve hastane yükünün ise üç kat arttığını belirtmişti. 

Covid vakalarında artışın yaşandığı kentlerden biri de Dersim. Konuya ilişkin değerlendirmelerde, bulunan Sağlık ve Sosyal Emekçiler Sendikası (SES) Dersim Şube Eşbaşkanı Kahraman Yürük, kentte son 20 günde Covid vakalarında ciddi artış yaşandığını ifade etti. 

‘GERÇEK GÜNLÜK VAKA SAYIMIZIN 400 CİVARINDA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ’

Yürük, kentte yaşanan kovid vaka artışlarına paralel olarak test yapan günlük pozitif vaka sayısının 120 civarında olduğunu, temaslı kişilere herhangi bir test, karantinanın uygulanmadığını belirterek, "Şu anda temaslı kişilere herhangi bir test, karantina uygulanmadığından dolayı, aynı zamanda Covid-19 bulguları olan, hafif geçiren, test yaptırmayan, çeşitli ekonomik kaygılarından dolayı işe gitmek zorunda kalan bireyleri düşündüğümüzde; gerçek günlük vaka sayımızın 400 civarında olduğunu düşünüyoruz" dedi. 

Hâlihazırda hastanede yatan vakanın olmadığını belirten Yürük, tedavi gören vakaların günü birlik hastanede tedavi gördüğünü belirterek, "İlimizde Covid-19 için Sağlık Bakanlığı’nın öngördüğü dışında her hangi bir önlem alınmamaktadır. Kişilerin bireysel önlemleri dışında ayrıca bir önleyici tedbirle ilgili kurumların mevcut bir çalışması yok" diye belirtti. 

‘HATIRLATMA DOZU’ ÇAĞRISI

Hatırlatma dozlarının vaka sayılarındaki ciddi artış nedeniyle yeniden gündeme geldiğine dikkat çeken Yürük, şunları ekledi:

"Bağışıklık sistemi baskılanmış, kronik hastalığı bulunan kişiler açısından yeni varyantlarda da hastalığı ağır geçirme ve akciğer tutulumu riski çok yüksek. Bu nedenle özellikle bu gruptaki kişilere yeni hatırlatma dozunun olmasını önerilmektedir. Risk grubunda olmayan, genç gruptaki kişiler de vücutlarındaki antikor seviyesini yüksek tutmak için hatırlatma dozu olabilir. Bu kişilerin çevrelerinde risk grubundaki yakınlarını koruması, hastalığın toplumda yayılıp mutasyona uğramasının engellenmesi için de önemli." (MA)

Öne Çıkanlar