75 barodan Alevilere yönelik saldırılara dair ortak açıklama: Kaos ve çatışma ortamı hedefleniyor

75 barodan Alevilere yönelik saldırılara dair ortak açıklama: Kaos ve çatışma ortamı hedefleniyor
Dersim Barosu tarafından hazırlanan açıklamada Alevi kurum ve cemevlerine eş zamanlı saldırılar provokasyon olarak nitelendirildi; 75 baro imzacı oldu.

+GERÇEK- Ankara'da Alevi kurum ve cem evlerine yönelik saldırılara tepkiler sürüyor. Saldırılara bir tepki de Dersim Barosu'ndan geldi. Saldırılara ilişkin, ortak imzaya açılan ve 75 baro tarafından imzalanan açıklamada Alevi kurum ve cemevlerine yapan yapılan eşzamanlı saldırılar "Provokasyon girişimi" olarak nitelendirildi ve dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

"ÜLKEDE KAOS VE ÇATIŞMA ORTAMI  HEDEFLENİYOR" 

Karanlık bir provokasyonu amaçlayan bu saldırıların geçmişte olduğu gibi ülkede yeni bir kaos ve çatışma ortamı yaratmayı hedeflediğinin belirtildiği açıklamada, "Saldırıyı gerçekleştiren şahsın gözaltına alındığı bilgisi kamuoyuyla paylaşılmıştır. Her ne kadar provokasyon amaçlı saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen sadece bir kişi yakalanmış ise de arka planında bulunan bütün şahısların ve varsa kurumların tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"ALEVİLERİN EVLERİNİN İŞARETLENMESİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL" 

Alevilerin evlerinin işaretlenmesi ve  bu  saldırıların birbirinden bağımsız olmadığının vurgulandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yaşanmış benzer provokasyon girişimlerinin bir daha yaşanmaması, toplumsal barışın ve birlikte yaşama kültürünün güçlü kılınması için hukukun işletilerek saldırının bütün yönleriyle açığa kavuşturulması elzemdir. 

"KAOSTAN BESLENEN KARANLIK GÜÇLER" 

Ülkenin seçime gittiği bir süreçte kaostan ve çatışmadan beslenmek isteyen karanlık güçlerin harekete geçmesine zemin hazırlayan bu saldırıların daha büyük ve acı bir sonuca varmaması için başta siyaset kurumu olmak üzere diğer kurumlara ve herkese büyük görev ve sorumluluklar düşmektedir.  

PROVOKASYON GİRİŞİMLERİ AÇIĞA ÇIKARILMALI" 

Bu vesileyle yetkilileri bir kez daha seçim odaklı kutuplaştırıcı ve ötekileştirici dilden vazgeçmeye davet ediyor,  toplumu kutuplaştırmaya çalışan bu provokasyon girişimlerinin arka planıyla yargı organlarınca  bir bütün olarak aydınlığa çıkarılmasını ve ilerde telafisi imkansız zararların doğmamasını talep ediyoruz."

Açıklamaya imza atan baroların listesi şöyle:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar